en-US
 
  • Site
  • Web
Search
VIZITAT SHKËMBYESE IU NDIHMOJNË TË RIATDHESUARVE NË NJOHJEN ME PRAKTIKAT E MIRA KULTIVUESE DHE SHFRYTËZIMIN RACIONAL TË SERRAVE
e hënë, 18 nëntor 2019

VIZITAT SHKËMBYESE IU NDIHMOJNË TË RIATDHESUARVE NË NJOHJEN ME PRAKTIKAT E MIRA KULTIVUESE DHE SHFRYTËZIMIN RACIONAL TË SERRAVE


Me mbështetjen e organizatës IADK, u organizua vizita studimore me 8 të riatdhesuarë nga Komunat Malishevë, Klinë, Rahovec dhe Skënderaj. Qëllimi i vizitës ishte shkëmbimi i përvojave, hulumtimi i mundësive prodhuese dhe shfrytëzimi racional i serrave për gjatë gjithë vitit.


...më shumë
TË RIKTHYERIT FILLOJNË KULTIVIMIN E KULTURAVE PERIMORE - VJESHTORE PËRMES MBËSHTETJES SË IADK-SË ME SERRË DHE FIDANË
e enjte, 14 nëntor 2019

TË RIKTHYERIT FILLOJNË KULTIVIMIN E KULTURAVE PERIMORE - VJESHTORE PËRMES MBËSHTETJES SË IADK-SË ME SERRË DHE FIDANËIADK përkrah edhe 9 (fermer) të rikthyer me sera 200m², inpute përcjellëse (sistem të ujitjes, foli për mulqirim, agrofoli etj) dhe fidane të sallatës, qepës dhe spinaqit, sipas projektit Përfshirja ekonomike e të riatdhesuarve përmes bujqësisë në zonat rurale dhe ngritja e kapaciteteve përmes trajnimit profesional”.

...më shumë
VAZHDON PËRKRAHJA E IADK-SË NË SEKTORIN E BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE
e martë, 12 nëntor 2019

VAZHDON PËRKRAHJA E IADK-SË NË SEKTORIN E BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE


IADK në kuadër të projektit për bimë mjekësore dhe aromatike ka shpërndarë mekanizmëm bujqësor (motokultivatorë të madhësive të ndryshme me frezë dhe kositëse) për 63 përfituesit të projektit.


...më shumë
REALIZOHET VIZITA SHKËMBYESE NË KOSOVË ME PËRFITUES TË SERRAVE
e martë, 22 tetor 2019

REALIZOHET VIZITA SHKËMBYESE NË KOSOVË ME PËRFITUES TË SERRAVE


IADK vazhdon përkrahjen e fermerëve në avancimin e njohurive profesionale, përmes vizitave për shkëmbim të eksperiencave në fusha të ndryshme të bujqësisë.


...më shumë
VIZITA STUDIMORE NË SHQIPËRI ME PËRFITUES TË BMA
e hënë, 21 tetor 2019

VIZITA STUDIMORE NË SHQIPËRI ME PËRFITUES TË BMA


Katërmbëdhjetë (14)  përfitues të mbështetur nga organizata IADK në sektorin e bimëve mjekësore dhe aromatike, krahas granteve dhe trajnimeve të përfituara, patën mundësinë që të marrin pjesë në një vizitë studimore dy ditore organizuar dhe mbështetur nga IADK, në bashkëpunim me ekspertin nga Shqipëria Z. Enver Isufi.
...më shumë
SEKTORI I BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE VAZHDON TË PËRKRAHET NGA IADK
e premte, 11 tetor 2019

SEKTORI I BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE VAZHDON TË PËRKRAHET NGA IADK


IADK në kuadër të projektit për bimë mjekësore dhe aromatike është duke i përkrahur përfituesit me grante të cilat do të ndikojnë në përmirësimin dhe lehtësimin e aktiviteteve në kultivimin e bimëve mjekësore dhe aromatike.


...më shumë
VIZITË STUDIMORE ME GRUPE TË TË RINJVE QË KANË PËRFUNDUAR TRAJNIMET NGA IADK
e premte, 27 shtator 2019

VIZITË STUDIMORE ME GRUPE TË TË RINJVE QË KANË PËRFUNDUAR TRAJNIMET NGA IADK


Gjatë muajit Shtator 2019 është organizuar vizita me grupet nga sektorët përpunim i perimeve  nga Komuna e Gjilant dhe Rahovecit ku  janë vizituar dy njësi të cilat merren me përpunimin e perimeve në Komunat e Vitisë dhe Malishevës. Dhe nga sektori  i Bimëve mjekësore nga komuna e Kamenicës ku është vizituar qendra e grumbullimit të bimëve mjekësore “Natyra “ në  komunën e Novobërdës dhe me grupin nga komuna e Pejës është vizituar qendra e grumbullimit të bimëve mjekësore “AgroProduct ”në Komunën e Istogut.


...më shumë
IADK VAZHDON PROGRAMET TRAJNUESE PËR TË RINJËT NË SEKTORIN E BUJQËSISË
e mërkurë, 31 korrik 2019

IADK VAZHDON PROGRAMET TRAJNUESE PËR TË RINJËT NË SEKTORIN E BUJQËSISË


IADK ёshtё duke realizuar trajnimet praktike me tё rinjёt nё sektorin e bujqёsisё dhe pёrpunimit tё prodhimeve bujqёsore.


...më shumë
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN KORRIK 2019
e hënë, 22 korrik 2019

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN KORRIK 2019


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Korrik 2019 në Departamentin e Hortikulturës ju lutem shfletoni artikujt.


...më shumë
IADK VAZHDON MBËSHTETJEN E 35 PËRFITUESVE NË SEKTORIN E BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE
e hënë, 22 korrik 2019

IADK VAZHDON MBËSHTETJEN E 35 PËRFITUESVE NË SEKTORIN E BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE


IADK si liderë e zhvillimit të bujqësisë, ka realizuar shpërndarjen e mekanizmit bujqësor për përfituesit në sektorin e bimëve mjekësore dhe aromatike. Gjithsej 35 pajisje bujqësore (kultivatorë të madhësive të ndryshme me frezë apo kositëse).


...më shumë
Page 1 of 5First   Previous   [1]  2  3  4  5  Next   Last