en-US
 
  • Site
  • Web
Search
e martë, 3 dhjetor 2019

SHPALLET TENDERI PËR AUDITIM


IADK shpall tenderin për auditimin e IADK-së dhe projekteve për 2019-2022.
VIZITAT SHKËMBYESE IU NDIHMOJNË TË RIATDHESUARVE NË NJOHJEN ME PRAKTIKAT E MIRA KULTIVUESE DHE SHFRYTËZIMIN RACIONAL TË SERRAVE
e hënë, 18 nëntor 2019

VIZITAT SHKËMBYESE IU NDIHMOJNË TË RIATDHESUARVE NË NJOHJEN ME PRAKTIKAT E MIRA KULTIVUESE DHE SHFRYTËZIMIN RACIONAL TË SERRAVE


Me mbështetjen e organizatës IADK, u organizua vizita studimore me 8 të riatdhesuarë nga Komunat Malishevë, Klinë, Rahovec dhe Skënderaj. Qëllimi i vizitës ishte shkëmbimi i përvojave, hulumtimi i mundësive prodhuese dhe shfrytëzimi racional i serrave për gjatë gjithë vitit.


e premte, 15 nëntor 2019

SHPALLET TENDERI PËR FURNIZIM ME THARËSE TERMIKE


IADK shpall tenderin për furnizim me tharëse termike sipas projektit 'Mbështetja e zinxhirit të vlerave të BMA përmes krijimit të punësimit dhe vazhdimit të eksportit', financuar nga donatori GIZ.


e enjte, 14 nëntor 2019

SHPALLET TENDERI PËR FURNIZIM ME INKUBATORË PËR MBIRJEN E FARAVE DHE TRAKË INSPEKTUESE PËR BMA


IADK shpall tenderin për furnizim me inkubatorë për mbirjen e farave dhe trakë inspektuese për bimë mjekësore aromatike (BMA), sipas projektit 'Mbështetja e zinxhirit të vlerave të BMA përmes krijimit të punësimit dhe vazhdimit të eksportit', financuar nga doantori GIZ.

TË RIKTHYERIT FILLOJNË KULTIVIMIN E KULTURAVE PERIMORE - VJESHTORE PËRMES MBËSHTETJES SË IADK-SË ME SERRË DHE FIDANË
e enjte, 14 nëntor 2019

TË RIKTHYERIT FILLOJNË KULTIVIMIN E KULTURAVE PERIMORE - VJESHTORE PËRMES MBËSHTETJES SË IADK-SË ME SERRË DHE FIDANËIADK përkrah edhe 9 (fermer) të rikthyer me sera 200m², inpute përcjellëse (sistem të ujitjes, foli për mulqirim, agrofoli etj) dhe fidane të sallatës, qepës dhe spinaqit, sipas projektit Përfshirja ekonomike e të riatdhesuarve përmes bujqësisë në zonat rurale dhe ngritja e kapaciteteve përmes trajnimit profesional”.

IADK ORGANIZON TRAJNIME TEORIKE PËR MENAXHIM TË SUKSESSHËM TË FERMAVE BUJQËSORE
e mërkurë, 13 nëntor 2019

IADK ORGANIZON TRAJNIME TEORIKE PËR MENAXHIM TË SUKSESSHËM TË FERMAVE BUJQËSORE


IADK ka ofruar trajnime teorike me qëllim që të rikthyerit përmes projektit 'Përfshirja ekonomike e të riatdhesuarve përmes bujqësisë në zonat rurale dhe ngritja e kapaciteteve përmes trajnimit profesional', të kenë mundësi në menaxhimin e suksesshëm të fermave bujqësore. 
DONATORJA JACQUELINE SALAMI NGA CFD VIZITON IADK- NË DHE PËRFITUESIT E PROJEKTIT
e martë, 12 nëntor 2019

DONATORJA JACQUELINE SALAMI NGA CFD VIZITON IADK- NË DHE PËRFITUESIT E PROJEKTIT


Gjatë muajit Nëntor donatorja Jacqueline Salami vizitoi IADK-në dhe përfituesit në kuadër të projektit “Trajnimet profesionale dhe mundësitë për gjenerimin e të ardhurave në bujqësi për gratë dhe të rinjët që jetojnë në zonat rurale të Kosovës".
IADK SHPËRNDAN PAJISJE PËR BLETARI
e martë, 12 nëntor 2019

IADK SHPËRNDAN PAJISJE PËR BLETARI


IADK ka arritur të shtojë numrin e përfitueseve dhe të përkrahë edhe 8 përfitues tjerë në sektorin e bletarisë me grante për pajisje për bletari.Bletaret përfitues janë nga komunat: Skenderaj, Vushtrri dhe Mitrovicë.

VAZHDON PËRKRAHJA E IADK-SË NË SEKTORIN E BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE
e martë, 12 nëntor 2019

VAZHDON PËRKRAHJA E IADK-SË NË SEKTORIN E BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE


IADK në kuadër të projektit për bimë mjekësore dhe aromatike ka shpërndarë mekanizmëm bujqësor (motokultivatorë të madhësive të ndryshme me frezë dhe kositëse) për 63 përfituesit të projektit.


e hënë, 11 nëntor 2019

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN NËNTOR 2019


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Nëntor 2019 në Departamentin e Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt
Page 1 of 102First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last