en-US
 
  • Site
  • Web
Search
Publikohet numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së
e hënë, 19 gusht 2013

Publikohet numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së


Doli në publikim numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së, e cila përfshinë informata në lidhje me aktivitetet dhe angazhimet e BSHBK-së për muajin Korrik dhe po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë.

...më shumë
Ujitja e Pemëve
e hënë, 19 gusht 2013

Ujitja e Pemëve


Pema rritet mire nëse ujitet rregullisht. Thatësia shkakton zvogëlimin e madhësisë së frutave dhe vonon rritjen, posaçërisht tek pemët   e reja. Simptomat më të ashpra të pamjaftueshmërisë së ujit janë: vyshkja e gjethes, përdredhja e gjethes, djegia nga dielli etj. Reagimi i pemës do te rezultojë me zvogëlimin e madhësisë së saj, rrudhje dhe humbje të lagështisë si dhe djegien nga dielli.

...më shumë
Mbajtja e pulave në forme ekstensive dhe gjysmë intensive
e hënë, 19 gusht 2013

Mbajtja e pulave në forme ekstensive dhe gjysmë intensive


Mbarështimi i shpendëve shtëpiake është një dege e rëndësishme e prodhimit blegtoral ne vendin tone dhe ne bote. Ai përben një aktivitet ekonomik, burim te ardhurash dhe ushqim me vlere të larte për konsumatorin. Qëllimi kryesor i mbajtjes se shpendëve është shndërrimi me efektivitet i ushqimeve të ndryshme ne veze e mish, produkte me vlere të larte ushqimore për njerëzit.
...më shumë
Hijezimi i serrave
e enjte, 15 gusht 2013

Hijezimi i serrave


Për shkak të rrezatimit të fortë diellorë gjatë mujave të verës, e sidomos në korrik dhe gusht në serra krijohen probleme të theksuara në zhvillimin normal të bimëve ngase në serra ka ngritje shumë të madhe të temperaturës së ajrit, si dhe shkaktohen  djegie të frutave të perimeve dhe ngjyrosje jo uniforme të tyre.


...më shumë
Shijo produkte te freskëta tradicionale
e mërkurë, 14 gusht 2013

Shijo produkte te freskëta tradicionale


"Shijo produkte te freskëta tradicionale" është motoja e pikës promovuese e krijuara nga IADK. Qellimi i krijimit te kësaj pike eshte promovimi dhe krijimi i lidhjes ne mes te  fermerëv dhe konsumatoreve.


...më shumë
Page 154 of 181First   Previous   149  150  151  152  153  [154]  155  156  157  158  Next   Last