en-US
 
  • Site
  • Web
Search
U mbajt ceremonia e certifikimit për 126 gra të trajnuara në përpunim të ushqimit
e mërkurë, 21 dhjetor 2011

U mbajt ceremonia e certifikimit për 126 gra të trajnuara në përpunim të ushqimit


Me 19 Dhjetor.2011  IADK organizoi në Hotel Palace ceremoninë e certifikimit të grupeve të grave me ç'rast 126 gra morën certifikatat për kompletimin e trajnimeve në përpunimin e qumështit, pemëve dhe perimeve.
Z .Christof Stock viziton IADK-në dhe përfaqësueset e shoqatave të grave rurale
e martë, 20 dhjetor 2011

Z .Christof Stock viziton IADK-në dhe përfaqësueset e shoqatave të grave rurale


Shefi i Operacioneve i Zyrës Ndërlidhëse te Komisionit Evropian në Kosovë, z. Christof Stock qëndroi më 19 Dhjetor 2011 në një vizitë në zyrat e IADK-së në Mitrovicë.
e enjte, 15 dhjetor 2011

SHPALLJE PËR STUDENTËT E FAKULTETIT TË BUJQËSISË


Kërkohen 4 studentë të Fakultetit të Bujqësisë për t'u angazhuar në praktikë 9 dhe 10 mujore në implementimin e projekteve të mollës dhe dredhëzës, mbështetur nga Programi NOA i USAID.
U mbajt punëtoria “Promovimi i Mentorëve” organizuar nga IADK
e mërkurë, 14 dhjetor 2011

U mbajt punëtoria “Promovimi i Mentorëve” organizuar nga IADK


Në Hotel AFA në Prishtinë  u organizua një punëtori me temën “Promovimi i Mentorëve” për të promovuar projektin “Ngritja e punësimit të të rinjve“ i financuar nga Agjencia  Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim” (SDC), implementuar nga Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës (IADK) në bashkëpunim me Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë së Universitetit të Prishtinës.
e premte, 9 dhjetor 2011

IADK përfiton grant shërbimi nga programi NOA i USAID-it, implementuar nga Tetra Tech ARD


Më 2 Dhjetor 2011 Drejtori i IADK-së, z. Zenel Bunjaku nënshkroi kontratën me përfaqësuesin e Tetra Tech ARD, z. Martin Wood, për implementimin e projektit “ Mbikëqyrja e Përfituesve për Kultivimin Testues të Varieteteve të Reja të Mollës” që do fillojë nga Dhjetori 2011 dhe të zgjasë deri në Tetor 2012.
Promovohet Pika për Përpunimin e Frutave në Klinë të Epërme të Skënderajt
e enjte, 24 nëntor 2011

Promovohet Pika për Përpunimin e Frutave në Klinë të Epërme të Skënderajt


Më 23 Nëntor IADK organizoi  promovimin e  PIKËS PËR PËRPUNIMIN E FRUTAVE TË IMËTA. Kjo pikë përpunuese është komponenta e 4të e projektit “Promovimi i bujqësisë, hortikulturës, blegtorisë dhe përpunimit të frutave në rajonin e Mitrovicës” të financuar nga BE dhe ndodhet në Klinë të Epërme të Skenderajt, te fermeri Milaim Hamza.
IADK organizoi tryezë të rrumbullakët për të diskutuar sektorin e përpunimit shtëpiak
e hënë, 21 nëntor 2011

IADK organizoi tryezë të rrumbullakët për të diskutuar sektorin e përpunimit shtëpiak


Më 11 Nëntor 2011 IADK organizoi tryezë për sektorin e përpunimit shtëpiak të ushqimit për të diskutuar me mbi 20 pjesëmarrës; përfaqësuese të shoqatave të grave, Rrjetit të Grave të Kosovës, përfaqësues të GIZ, organizatës Gratë për gratë dhe  tregtarë të ndryshëm.
Fermerët e regjionit të Mitrovicës në vizitë shkëmbimore në Maqedoni
e premte, 18 nëntor 2011

Fermerët e regjionit të Mitrovicës në vizitë shkëmbimore në Maqedoni


Nga data 7 deri më 10  Nëntor 2011, 10 fermerë të deleve dhe dhive nga regjioni i Mitrovicës kanë marrë pjesë në një vizitë studimore në Maqedoni të organizuar nga IADK.  Qëllimi i kësaj vizite ishte shkëmbimi i përvojave profesionale mes fermerëve të deleve dhe dhive të dy vendeve.
IADK organizoi tryezë të rrumbullakët për të diskutuar sektorin e deleve dhe dhive
e hënë, 14 nëntor 2011

IADK organizoi tryezë të rrumbullakët për të diskutuar sektorin e deleve dhe dhive


IADK organizoi tryezën e rrumbullaket me temën:

“MUNDËSITË E ZHVILLIMIT TË SEKTORËVE TË DELEVE DHE DHIVE NË REGJIONIN E MITROVICËS”.

Përfundon sezona e kornishonit  për 14 fermerë të ndihmuar nga IADK
e enjte, 10 nëntor 2011

Përfundon sezona e kornishonit për 14 fermerë të ndihmuar nga IADK


Gjatë sezonit veror të vitit 2011, IADK ka ndihmuar 14 fermerë përfitues në kultivimin e kornishonit. Fermerët përfitues janë nga 6 komuna : Vushtrri (3), Skenderaj (3), Mitrovicë (1) Zubin Potok (3) Podujevë (2) dhe Drenas (2).
Page 96 of 102First   Previous   91  92  93  94  95  [96]  97  98  99  100  Next   Last