en-US
 
  • Site
  • Web
Search
Vizitë e grave rurale nga Klina e Epërme në Gjakovë
e hënë, 23 prill 2012

Vizitë e grave rurale nga Klina e Epërme në Gjakovë


Me 19 Prill 2012,  grupi i grave të Klinës që kanë vijuar trajnimet për përpunimin e frutave i përbërë nga 16 gra, me mbështetjen e IADK-së, realizuan një vizitë në fshatin Baba i Bokajt në Gjakovë.
e hënë, 23 prill 2012

Trajnimet për biznes gjatë muajve Prill dhe Maj


Trajnimet për biznes gjatë muajve Prill dhe Maj.
e premte, 20 prill 2012

Trajnimet e blegtorisë gjatë muajit Prill


Trajnimet e blegtorisë gjatë muajit Prill 2012.
Nënshkruhen kontratat me 10 përfitues të brokolit
e mërkurë, 11 prill 2012

Nënshkruhen kontratat me 10 përfitues të brokolit


10 fermerë përfitues nënshkruan kontratat për përfitimin e farave dhe inputeve për kultivimin e brokolit dhe lulelakrës. Kultivimi i tyre do të bëhet në fushë të hapur dhe fermerët do të përfitojnë farat dhe inputet përcjellëse për sipërfaqe totale prej 2 hektarësh, përkatësisht 20 ari secili fermer. 
e premte, 6 prill 2012

KËRKOHEN DY PRAKTIKANTË NË IADK


KËRKOHEN DY PRAKTIKANTË NË IADK

  • Një student/e në sektorin e Blegtorisë
  • Një student/e në sektorin e përpunimit të ushqimit.
Nëshkruhet Memorandum Bashkëpunimi në mes të IADK dhe MBPZHR për krijimin e unionit nacional të fermerëve
e premte, 6 prill 2012

Nëshkruhet Memorandum Bashkëpunimi në mes të IADK dhe MBPZHR për krijimin e unionit nacional të fermerëve


Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë në Kosovë dhe Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë, Zhvillimit Rural  nënshkruan një Memorandum Bashkëpunimi për krijimin e një unioni të përbashkët të shoqatave aktive që veprojnë në fushën e bujqësisë në Kosovë.
e mërkurë, 4 prill 2012

Trajnimet e perpunimit te ushqimit ne muajin Prill


Trajnimet e perpunimit te ushqimit ne muajin Prill 2012.
IADK ndihmon 4 fermerë serbë me makina mjelëse
e mërkurë, 4 prill 2012

IADK ndihmon 4 fermerë serbë me makina mjelëse


Më 30 Mars 2012 IADK ka realizuar shpërndarjen e makinave mjelëse për 4 fermerë Serb. Së pari janë shpërndarë makinat mjelëse për fermerët  e komunës së Vushtrrisë në fshatin Gracë dhe Bajskë e më vonë në komunën e Skenderajt në fshatin Suhagerllë.
e hënë, 19 mars 2012

Trajnime të përpunimit të ushqimit të muajit Mars


Trajnime të përpunimit të ushqimit të muajit Mars
Promovohet fillimi i projektit "Edukimi dhe Konsolidimi i Fermerëve në Kosovë"
e premte, 16 mars 2012

Promovohet fillimi i projektit "Edukimi dhe Konsolidimi i Fermerëve në Kosovë"


Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës (IADK),  prezantoi në Hotel Pishtina projektin “Edukimi dhe konsolidimi i fermerëve në Kosovë”, projekt ky i cili u cilësua si mjaftë i rëndësishëm për zhvillimin e bujqësisë në vend. Njëra prej komponentëve të këtij projekti, është edhe konsolidimi apo krijimi i një ombrelle të shoqatave në nivel të Kosovës, gjë e cila deri më tani ka munguar.
Page 94 of 102First   Previous   89  90  91  92  93  [94]  95  96  97  98  Next   Last