en-US
 
  • Site
  • Web
Search
Organizohet punetori per diskutimin e kultivimit te dredhezes
e enjte, 8 nëntor 2012

Organizohet punetori per diskutimin e kultivimit te dredhezes


Me 30 Tetor 2012 është organizuar nje punetori e projektit per kultivimin e dredhezes  në Hotel Victory në Prishtinë ku kanë qenë të pranishëm 58 pjesëmarrës.
Filloi ndërtimi i Qendrës Edukuese Bujqësore
e mërkurë, 7 nëntor 2012

Filloi ndërtimi i Qendrës Edukuese Bujqësore


Në fshatin Sfaracak të Vushtrrisë të mërkurën me 31 Tetor është vënë guri themeltar i objektit të “Qendrës edukuese bujqësore”, objekt ky që pritet të jetë në shërbim të fermerëve të gjithë Kosovës.
IADK merr pjesë në Panairin e Produkteve Bujqësore
e enjte, 18 tetor 2012

IADK merr pjesë në Panairin e Produkteve Bujqësore


Panairi i Produkteve Bujqësore në Prishtinë, i cili organizohet nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural dhe Oda Ekonomike e Kosovës, dhe i cili do të jetë i hapur nga 17 deri me 20 tetor, është pasuruar edhe me këndin e IADK-së, e cila ka ndihmuar rreth 20 fermerë dhe gra rurale të marrin pjesë.
Përfaqësuesi Special i BE-së viziton IADK-në
e martë, 9 tetor 2012

Përfaqësuesi Special i BE-së viziton IADK-në


Përfaqësuesi special i Bashkimit Europian në Kosovë, z. Samuel Zbogar, gjatë qëndrimit të tij sot në Mitrovicë, vizitoi projektin e IADK-së, pemishten me kultivim intensiv të mollës në Vaganicë.
e premte, 5 tetor 2012

Lista e trajnimeve Tetor 2012


Organizohet Dita Fushore  e Mollës në fshatin Budisalc të Klinës
e martë, 2 tetor 2012

Organizohet Dita Fushore e Mollës në fshatin Budisalc të Klinës


Me 26 Shtator 2012 është organizuar Dita Fushore  e Mollës  në fshatin Budisalc  komuna  e Klinës ku kanë qenë të pranishëm rreth 50 pjesëmarrës. Në kuadër të pjesëmarrësve kanë qenë përfaqësuesit e NOA-s, përfaqësuesit e IADK-së,  përfaqësues të komunave Klinë dhe Pejë, përfaqësues te FAO-s, agronomë dhe fermerë.
e mërkurë, 26 shtator 2012

Raport mbi prodhimtarinë e integruar në serra


Hartuar nga eksperti Pandeli Pasko gjatë anagzhimit të tij në një mision për prodhimin e integruar të perimeve në serra, te IADK.
Fillon studimi i fizibilitetit mbi përdorimin e energjisë së ripërtëritshme në bujqësi
e martë, 25 shtator 2012

Fillon studimi i fizibilitetit mbi përdorimin e energjisë së ripërtëritshme në bujqësi


Eksperti gjerman Bernd Stizmann me eksperiencë shumë vjeçare në fushën e aplikimit të energjisë së ripërtëritshme, është angazhuar nga IADK me qëllim të kryerjes së studimit të fizibilitetit mbi përdorimin e energjisë së ripërtëritshme në sektorin e bujqësisë në Kosovë.
Mbahet Dita fushore e Dredhëzës në Xerxë të Rahovecit
e hënë, 24 shtator 2012

Mbahet Dita fushore e Dredhëzës në Xerxë të Rahovecit


Me 21.09 2012 në fshatin Xerxe- Rahovec është mbajtur dita fushore e dredhëzës. Ne ketë dite kanë marre pjesë 37 pjesëmarrës ku është bere promovimi i teknologjisë se  kultivimit te dredhëzës,  promovimi i dy varieteteve te reja te dredhëzës varieteti Honeoye dhe Varieteti Albion si dhe Prezantimi  i Programit të Menaxhimit të Integruar të dëmtuesve (IPM).
Page 89 of 102First   Previous   84  85  86  87  88  [89]  90  91  92  93  Next   Last