en-US
 
  • Site
  • Web
Search
e premte, 1 nëntor 2019

SHPALLET TENDERI PËR FURNIZIM ME PAJISJE PËR PËRPUNIM TË USHQIMIT


IADK shapll tenderin për furnizim me pajisje për përpunim të ushqimit, sipas projekteve CFD, UNDP dhe BftW.
REALIZOHET VIZITA SHKËMBYESE NË KOSOVË ME PËRFITUES TË SERRAVE
e martë, 22 tetor 2019

REALIZOHET VIZITA SHKËMBYESE NË KOSOVË ME PËRFITUES TË SERRAVE


IADK vazhdon përkrahjen e fermerëve në avancimin e njohurive profesionale, përmes vizitave për shkëmbim të eksperiencave në fusha të ndryshme të bujqësisë.


VIZITA STUDIMORE NË SHQIPËRI ME PËRFITUES TË BMA
e hënë, 21 tetor 2019

VIZITA STUDIMORE NË SHQIPËRI ME PËRFITUES TË BMA


Katërmbëdhjetë (14)  përfitues të mbështetur nga organizata IADK në sektorin e bimëve mjekësore dhe aromatike, krahas granteve dhe trajnimeve të përfituara, patën mundësinë që të marrin pjesë në një vizitë studimore dy ditore organizuar dhe mbështetur nga IADK, në bashkëpunim me ekspertin nga Shqipëria Z. Enver Isufi.
NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË GRAVE NË BUJQËSI NDAHET ÇMIMI PËR FERMEREN MË TË SUKSESSHME TË VITIT NË KOMUNËN E VITISË
e mërkurë, 16 tetor 2019

NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË GRAVE NË BUJQËSI NDAHET ÇMIMI PËR FERMEREN MË TË SUKSESSHME TË VITIT NË KOMUNËN E VITISË


Më 15 Tetor 2019 në ditën ndërkombëtare të grave në bujqësi, IADK në bashkëpunim me komunën e Vitisë organizuan ceremoninë e përzgjedhjes së fermeres më të suksesshme të vitit.
SEKTORI I BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE VAZHDON TË PËRKRAHET NGA IADK
e premte, 11 tetor 2019

SEKTORI I BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE VAZHDON TË PËRKRAHET NGA IADK


IADK në kuadër të projektit për bimë mjekësore dhe aromatike është duke i përkrahur përfituesit me grante të cilat do të ndikojnë në përmirësimin dhe lehtësimin e aktiviteteve në kultivimin e bimëve mjekësore dhe aromatike.


e premte, 4 tetor 2019

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN TETOR 2019


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Tetor 2019 në Departamentin e Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.
VIZITË STUDIMORE ME GRUPE TË TË RINJVE QË KANË PËRFUNDUAR TRAJNIMET NGA IADK
e premte, 27 shtator 2019

VIZITË STUDIMORE ME GRUPE TË TË RINJVE QË KANË PËRFUNDUAR TRAJNIMET NGA IADK


Gjatë muajit Shtator 2019 është organizuar vizita me grupet nga sektorët përpunim i perimeve  nga Komuna e Gjilant dhe Rahovecit ku  janë vizituar dy njësi të cilat merren me përpunimin e perimeve në Komunat e Vitisë dhe Malishevës. Dhe nga sektori  i Bimëve mjekësore nga komuna e Kamenicës ku është vizituar qendra e grumbullimit të bimëve mjekësore “Natyra “ në  komunën e Novobërdës dhe me grupin nga komuna e Pejës është vizituar qendra e grumbullimit të bimëve mjekësore “AgroProduct ”në Komunën e Istogut.


IADK KRIJON VENDE PUNE PËRMES NGRITJES SË NJËSISË PËR PRODHIMIN E ËMBËLSIRAVE NË KOMUNËN E FERIZAJT
e enjte, 26 shtator 2019

IADK KRIJON VENDE PUNE PËRMES NGRITJES SË NJËSISË PËR PRODHIMIN E ËMBËLSIRAVE NË KOMUNËN E FERIZAJT


Në kuadër të projektit, një ndër aktivitetet është edhe mbështetja e femrave të cilat janë të angazhuara në sektorin e përgatitjes së ëmbëlsirave, ku gjatë muajit shtator IADK ka bërë përzgjedhjen e përfitueses Znj, Shkurte Topalli nga Komuna e Ferizajt.


TË RIATDHESUARIT KRAHAS GRANTEVE, TRAJNIMEVE, PËRFITOJNË EDHE NGA VIZITA STUDIMORE ORGANIZUAR NË SHQIPËRI
e premte, 20 shtator 2019

TË RIATDHESUARIT KRAHAS GRANTEVE, TRAJNIMEVE, PËRFITOJNË EDHE NGA VIZITA STUDIMORE ORGANIZUAR NË SHQIPËRI


Tetëmbëdhjetë (18) të rikthyer mbështetur nga organizata IADK në sektorin e blegtorisë, krahas granteve dhe trajnimeve të përfituara, patën mundësinë që të marrin pjesë në një vizitë studimore dy ditore organizuar dhe mbështetur nga IADK në bashkëpunim me partnerin nga Shqipëria shoqatën LEAA


e premte, 20 shtator 2019

NDIKIMI I TEMPERATURAVE TË LARTA GJATË VERËS NË PRODUKTIVITETIN DHE CILËSINË E MJEDRAVE NË KOSOVË


Gjatë viteve të fundit, mjedrat në Kosovë kanë fituar popullaritet të konsiderueshëm në mesin e fermerëve. Për shkak të përfitimeve nga kjo kulturë, dëshira për të kultivuar mjedrën ka arritur një interes të jashtëzakonshëm. 
Page 2 of 102First   Previous   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last