en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

e martë, 17 janar 2012

VEND PUNE - Udhëheqës/e në Departamentin e Hortikulturës (kliko këtu)


Titulli i vendit të punës:          
Udheheqës/e në Departamentin e Hortikulturës

Vendi i punës:                        
Mitrovicë

Kohëzgjatja:                      
11 muaj nga  nënshkrimi i kontratës (me mundësi vazhdimi 3 vite).
Përfundon sezona e kornishonit  për 14 fermerë të ndihmuar nga IADK
e enjte, 10 nëntor 2011

Përfundon sezona e kornishonit për 14 fermerë të ndihmuar nga IADK


Gjatë sezonit veror të vitit 2011, IADK ka ndihmuar 14 fermerë përfitues në kultivimin e kornishonit. Fermerët përfitues janë nga 6 komuna : Vushtrri (3), Skenderaj (3), Mitrovicë (1) Zubin Potok (3) Podujevë (2) dhe Drenas (2).
IADK ndihmoi 5 fermerë  me serra 200m2
e mërkurë, 19 tetor 2011

IADK ndihmoi 5 fermerë me serra 200m2


Gjatë vitit 2011, IADK ka bërë shpërndarjen e serrave 200m me ç'rast kanë përfituar 5 fermerë nga 4 komuna : Vushtrri (2), Skenderaj (1), Podujevë (1) dhe Drenas (1). Serrat janë shpërndarë nga fondet e realizuara përmes projektit të IADK-së të financuar nga donatori FCA nga Finlanda.
Konsulenti holandez për pemë z.Chris Van Der Riet  qëndron në Kosovë
e diel, 2 tetor 2011

Konsulenti holandez për pemë z.Chris Van Der Riet qëndron në Kosovë


Në periudhën nga 19 deri me 28 Shtator në IADK ka qëndruar konsulenti holandez z.Chris Van Der Riet, në cilësinë e ekspertit për pemë nga organizata PUM.
Ekperti holandez për perime  Robert Van Mechelen qëndron në Kosovë
e martë, 13 shtator 2011

Ekperti holandez për perime Robert Van Mechelen qëndron në Kosovë


Në periudhën 2 -10 Gusht në IADK ka qëndruar eksperti holandez i perimeve Robert Van Mechelen, me ç'rast ka dhënë këshilla dhe ka ofruar trajnime për stafin e departamentit të hortikulturës (seksioni i perimtarisë) së IADK-së dhe për fermerët në terren.
Tregim suksesi nga  Adem Fejzullahu
e mërkurë, 4 maj 2011

Tregim suksesi nga Adem Fejzullahu


Është 43 vjeçar, jeton në fshatin Bajgorë komuna e Mitrovicës bashkë me familjen gjashtë anëtarëshe, gruan dy djemtë dhe dy vajzat e tij. Duke jetuar në një fshat të thellë malor të rajonit të Shalës së Bajgorës, për të sigurimi i ekzistencës, plotësimi i nevojave familjare dhe shkollimi i fëmijëve paraqesin një sfidë në vete.
Pilot projekti për kultivimin e manaferrës dhe mjedrës
e hënë, 2 maj 2011

Pilot projekti për kultivimin e manaferrës dhe mjedrës


Në këtë aktivitet kanë përfituar 5 fermerë nga komunat Skënderaj (2), Vushtrri (2) dhe në Podujevë (1). Me të gjithë përfituesit është nënshkruar kontratë tri palëshe “ IADK - Komuna të cilës i ka takuar – Përfituesi” në të cilën janë specifikuar të gjitha obligimet dhe detyrat e palëve kontraktuese duke përfshirë edhe participimin me 20% të vlerës së projektit.
Shtatë përfitues të pemishteve me mollë nga 0.5ha
e hënë, 2 maj 2011

Shtatë përfitues të pemishteve me mollë nga 0.5ha


Përzgjedhja e përfituesve është bërë në tri komuna Vushtrri (5), Skenderaj (1) dhe Zubin Potok (1).
Me të gjithë përfituesit është nënshkruar kontratë tri paleshe “IADK - Komuna e të cilës i ka takuar – Përfituesi” në të cilën janë specifikuar të gjitha obligimet dhe detyrat e palëve kontraktuese duke përfshirë edhe participimin 20% të vlerës së projektit.
Mulcher  për korrjen e barit dhe imtësimin e degëve të pemëve
e hënë, 2 maj 2011

Mulcher për korrjen e barit dhe imtësimin e degëve të pemëve


Me qëllim të mirëmbajtjes më të lehtë dhe më kualitative të pemishteve, për fermerët pemëtar është siguruar një mulqer i cili është i dedikuar për korrjen e barit dhe imtësimin e degëve të pemëve pas krasitjes. Ky mjet i është dhuruar falas shoqatave të fermerëve pemëtar të regjionit, të krijuara nga IADK. Shfrytëzimi i këtij mulqeri është përcaktuar me kontratë mes IADK-së, SHF ,,Frutikultura’’ dhe Departamentit të Bujqësisë në Vushtrri. Këtë mjet do të mund ta shfrytëzojnë edhe fermerë tjerë por natyrisht me çmim me të lartë të përdorimit, në raport me anëtarët e SHF. Mulqeri është blerë si rezultat i kursimeve të bëra gjatë implementimit të projektit.
Tetë serra nga 200m² dhe inpute përcjellëse
e hënë, 2 maj 2011

Tetë serra nga 200m² dhe inpute përcjellëse


Janë përkrahur 8 përfitues prodhues të perimeve me nga një pako gjithëpërfshirëse e cila ka përmbajtur: ngritjen e serrave 200m² (serrat me montim, folja e zezë plastike për sistemi i ujitjes pikë- pikë rezervari për ujitje 1000 L, sistemi i mbështetjes), inputet bujqësore (fidanë të perimeve spec, domate, trangull dhe sallatë, plehrat kompleks granulë dhe kristalorë, pesticidet, pompë spërkaste CP3 20 L).
Page 31 of 32First   Previous   23  24  25  26  27  28  29  30  [31]  32  Next   Last