en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

Mbahet Dita fushore e Dredhëzës në Xerxë të Rahovecit
e hënë, 24 shtator 2012

Mbahet Dita fushore e Dredhëzës në Xerxë të Rahovecit


Me 21.09 2012 në fshatin Xerxe- Rahovec është mbajtur dita fushore e dredhëzës. Ne ketë dite kanë marre pjesë 37 pjesëmarrës ku është bere promovimi i teknologjisë se  kultivimit te dredhëzës,  promovimi i dy varieteteve te reja te dredhëzës varieteti Honeoye dhe Varieteti Albion si dhe Prezantimi  i Programit të Menaxhimit të Integruar të dëmtuesve (IPM).
e mërkurë, 12 shtator 2012

Me 26 Shtator IADK organizon “Ditën fushore të Mollës”


IADK organizon  “Ditën fushore të mollës” ku do te prezantohen metodat e avancuara  të kultivimit te mollës, kultivarët e rinj dhe Menaxhimi i Integruar i Dëmtuesve ( MID). Ngritja e pemishteve demonstruese është financuar nga projekti NOA (Mundësitë e Reja për Bujqësi) i USAID-it dhe është mbikëqyrur nga IADK-i (Iniciativa për zhvillimin e bujqësisë së Kosovës).
e premte, 1 qershor 2012

Trajnimet e planifikuara - Qershor 2012


Instalohen dy stacione agrometeorologjike
e enjte, 10 maj 2012

Instalohen dy stacione agrometeorologjike


IADK instaloi dy stacione agrometeorologjike, njërën në fshatin Vaganicë të Mitrovicës dhe tjetrën në Pestovë të Vushtrrisë. E para me modulin e mollës, kurse e dyta me modulin patates.
e premte, 27 prill 2012

Trajnimet e hortikulturës gjatë muajit Maj


Trajnimet e hortikulturës gjatë muajit Maj.
e premte, 27 prill 2012

Trajnimet e hortikulturës gjatë muajit Prill


Trajnimet e hortikulturës gjatë muajit Prill 2012
e hënë, 23 prill 2012

Trajnimet për biznes gjatë muajve Prill dhe Maj


Trajnimet për biznes gjatë muajve Prill dhe Maj.
Nënshkruhen kontratat me 10 përfitues të brokolit
e mërkurë, 11 prill 2012

Nënshkruhen kontratat me 10 përfitues të brokolit


10 fermerë përfitues nënshkruan kontratat për përfitimin e farave dhe inputeve për kultivimin e brokolit dhe lulelakrës. Kultivimi i tyre do të bëhet në fushë të hapur dhe fermerët do të përfitojnë farat dhe inputet përcjellëse për sipërfaqe totale prej 2 hektarësh, përkatësisht 20 ari secili fermer. 
e martë, 6 mars 2012

Trajnimet e pemëtarisë në muajin Mars 2012


Gjatë muajit Mars 2012, do të mbahen këto trajnime për pemëtari.
Pesë fermerë përfituan inkubatorë për mbirjen e farave të perimeve
e enjte, 23 shkurt 2012

Pesë fermerë përfituan inkubatorë për mbirjen e farave të perimeve


Sot më 23 Shkurt 2012 u nënshkruan kontratat me pesë fermerë prodhues të fidaneve të perimeve dhe luleve për përfitimin e inkubatorëve për mbirjen e farave.  Fermerët përfitues janë nga komunat Vushtrri (2), Podujevë (2) dhe Drenas (1).
Page 30 of 32First   Previous   23  24  25  26  27  28  29  [30]  31  32  Next   Last