en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

Ditë Fushore në promovimin e fidanishteve të dredhëzës
e hënë, 30 shtator 2013

Ditë Fushore në promovimin e fidanishteve të dredhëzës


Organizata Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë në Kosovë (IADK) është duke implementuar projektin 3 vjeçar “Edukimi dhe Konsolidimi i Fermerëve në Kosovë”, i cili është duke kontribuar në organizimin dhe edukimin e fermerëve, ngritjen e rendimentit, diversifikimin e prodhimtarisë bujqësore në Kosovë dhe futjen e teknologjive të reja në sektorin e bujqësisë.
Vjelja e mollës – Periudha para, gjatë dhe pas vjeljes
e enjte, 26 shtator 2013

Vjelja e mollës – Periudha para, gjatë dhe pas vjeljes


Periudha pas pjekjes së frutave është faza më e rëndësishme në ciklin vjetor të punëve gjatë prodhimtarisë së mollëve, pasi çdo dështim në këtë fazë do të shkaktonte humbjet më të mëdha të mundshme.
Është hapur Panairi Regjional i Produkteve Bujqësore “Mitrovica 2013”
e shtunë, 7 shtator 2013

Është hapur Panairi Regjional i Produkteve Bujqësore “Mitrovica 2013”


Më 05 Shtator 2103 nën organizimin e  Unionit të Shoqatave të Fermerëve të regjionit të Mitrovicës (USHFRM) dhe në mbështetje të IADK-së ....
Ditë Fushore në promovimin e serrës për prodhimin organik të perimeve
e martë, 27 gusht 2013

Ditë Fushore në promovimin e serrës për prodhimin organik të perimeve


Organizata Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë në Kosovë (IADK) është duke implementuar projektin 3 vjeçar “Edukimi dhe Konsolidimi i Fermerëve në Kosovë”, i cili është duke kontribuar në organizimin dhe edukimin e fermerëve, ngritjen e rendimentit, diversifikimin e prodhimtarisë bujqësore në Kosovë dhe futjen e teknologjive të reja në sektorin e bujqësisë.

Promovimi i kulturave te reja – dredhëzës,  teknologjitë e kultivimit
e martë, 27 gusht 2013

Promovimi i kulturave te reja – dredhëzës, teknologjitë e kultivimit


Në këtë vit IADK ka vazhduar me mbështetjen e fermerëve serb me paketën stimuluese për kultivimin e dredhëzës. Kjo paketë përmban: fidanët e dredhëzës të varieteteve (Alba, Maja dhe Roksana), inputet tjera për mbrojtje dhe ujitje


Trajnimet për muajin Gusht
e martë, 20 gusht 2013

Trajnimet për muajin Gusht


Trajnimet e planifikuara për Muajin Gusht 2013.

Kalendula – Calendula Officinalis L.
e martë, 20 gusht 2013

Kalendula – Calendula Officinalis L.


Në qarkullim vjen: Kokat e thara të lulesave
Ka prejardhje prej Mesdheut, është përdor edhe në kohërat e lashta nga popujt e vjetër si bimë mjekësore.Rozëmarinë–Rosmarinus Officinalis
e martë, 20 gusht 2013

Rozëmarinë–Rosmarinus Officinalis


Në qarkullim gjendet si:
Gjethe e rozmarinës – Rosmarini folium

Vaji eterik i rozmarinës – Rosmarini aetheroleum

Rozmarinën si bimë aromatike dhe mjekësore e kanë përdorur popujt e vjetër. Vjen nga Mesdheu. Gjenden si bime në formë të egër gjatë tërë Mesdheut, dhe po ashtu në formë të kultivuar gjendet në të njëjtat vende.

Ujitja e Pemëve
e hënë, 19 gusht 2013

Ujitja e Pemëve


Pema rritet mire nëse ujitet rregullisht. Thatësia shkakton zvogëlimin e madhësisë së frutave dhe vonon rritjen, posaçërisht tek pemët   e reja. Simptomat më të ashpra të pamjaftueshmërisë së ujit janë: vyshkja e gjethes, përdredhja e gjethes, djegia nga dielli etj. Reagimi i pemës do te rezultojë me zvogëlimin e madhësisë së saj, rrudhje dhe humbje të lagështisë si dhe djegien nga dielli.

Hijezimi i serrave
e enjte, 15 gusht 2013

Hijezimi i serrave


Për shkak të rrezatimit të fortë diellorë gjatë mujave të verës, e sidomos në korrik dhe gusht në serra krijohen probleme të theksuara në zhvillimin normal të bimëve ngase në serra ka ngritje shumë të madhe të temperaturës së ajrit, si dhe shkaktohen  djegie të frutave të perimeve dhe ngjyrosje jo uniforme të tyre.


Page 27 of 32First   Previous   22  23  24  25  26  [27]  28  29  30  31  Next   Last