en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

IADK  uron të gjithë bashkëpunëtorët për Vitin e ri 2014
e martë, 24 dhjetor 2013

IADK uron të gjithë bashkëpunëtorët për Vitin e ri 2014


IADK është në përfundimin e një viti shumë të suksesshëm duke mbyllur kështu shumë suksese të arritura. Viti 2013 u përshkua me sfida të shumta të cilat u kaluan falë përkushtimit dhe bashkëpunimit të ngushtë me të gjithë bashkëpunëtorët dhe stafin e IADK-së.
Kamomila (Matricaria L.)
e hënë, 16 dhjetor 2013

Kamomila (Matricaria L.)


Bima kamomiles është e gjatë prej 15 deri 100 cm. Ka një kërcell vertikal dhe të degëzuar. Gjethet janë pupëlore dhe të qara. Shfrytëzohet vetëm lulesa kokë, lulëzojnë nga maji deri në shtator, varësisht nga vjelja dhe mbirja.
MENTA ( MENTA PIPERITA L.)
e enjte, 21 nëntor 2013

MENTA ( MENTA PIPERITA L.)


Menta është bimë shumëvjeçare, me lartësi 30 deri 80 cm,  nga kërcejt rozetë të degëzuar. Trupi është shkurr, rrënjët janë xhufkore, dobët të zhvilluara dhe në tokë krijojnë masën e kërcejve nëntokësor nga të cilat zhvillohen në numër shumë të madh kërcejt mbitokësor. Më vonë kërcejve nëntokësor përdoren për mbjelljen e mentës (kryesisht në vjeshtë).
MELISA (MELISSA OFFICINALIS)
e enjte, 21 nëntor 2013

MELISA (MELISSA OFFICINALIS)


Është bimë shumëvjeçare, e gjelbër me lartësi 60 – 80 cm. Nga pjesa e sipërme e rrënjëve të degëzuar dalin kërcejtë me formë katrore. Gjethet janë të renditura sikurse tek renditjet njëra kundrejt tjetrës tek familja Lamiacea. Melisa është shumë e rezistueshme ndaj temperaturave të ulëta kështu që në vendin tonë nuk është ndonjë rrezik gjatë dimrit.
Udhëtim studimor në Holandë në sektorin e perimeve
e hënë, 18 nëntor 2013

Udhëtim studimor në Holandë në sektorin e perimeve


Një ekip i stafit të IADK-së  nga departamenti i hortikulturës ka marr pjesë në një udhëtim studimor në Holandë bazuar në aktivitetin e projektit ECoFK – 10 ekspert të PUM - it në IADK -10 zyrtar të stafit të IADK në Holandë.
Përkrahen fermerët në kultivimin e Rigonit të bardhë
e mërkurë, 23 tetor 2013

Përkrahen fermerët në kultivimin e Rigonit të bardhë


IADK ka mbështetur pesë fermerë me fidanë dhe inpute përcjellëse për kultivimin e rigonit të bardhë
Workshopi 21 Pacioli
e hënë, 14 tetor 2013

Workshopi 21 Pacioli


Workshopi është mbajt ne Orenas Castle, Lund Area ne Suedi nga data 22 – 25 Shtator 2013. Workshopi ka përmbajt tri pjese: Sesionin – Prezantimet, Sesionin - Grupet punuese dhe Vizita ne fushe.

Prodhimtaria organike
e hënë, 14 tetor 2013

Prodhimtaria organike


Prodhimtaria organike është në tërësi prodhimtari e kontrolluar. Në bazë të rregullores së shoqatës botërore të prodhueseve organikë (IFOAM) kushtet e prodhimit duhet ti përshtaten kushteve specifike të secilit vend në të cilën zhvillohet prodhimtaria dhe duhet  me ligj të jetë e rregulluar.
Vjelja dhe ruajtja e bimëve mjekësore
e premte, 11 tetor 2013

Vjelja dhe ruajtja e bimëve mjekësore


Vjelja e bimëve mjekësore (shirja, kositja, nxjerrja) kryhet në kohën e pjekjes teknologjike kur në pjesë të bimëve ka më së shumti materie aktive dhe kur ato janë në raportin më të përshtatshëm ndërmjet tyre.
Trajnimet për muajin Tetor 2013
e hënë, 7 tetor 2013

Trajnimet për muajin Tetor 2013


Trajnimet e organizuara për muajin Tetor 2013 nga IADK
Page 26 of 32First   Previous   21  22  23  24  25  [26]  27  28  29  30  Next   Last