en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

Punët  përgatitore  në  ngritjen e pemishtes  me  dredhëz
e enjte, 27 shkurt 2014

Punët përgatitore në ngritjen e pemishtes me dredhëz


Duke pasur parasysh specifikat e frutave, ndjeshmërinë në transport, kërkesave të larta për ujë dhe ndjeshmërinë ndaj ngricave të vonshme dhe lagështisë së ajrit, është e nevojshme të zgjidhet pozita dhe vendi i përshtatshëm ku do të ngritët sipërfaqja me   dredhëz
e mërkurë, 19 shkurt 2014

FTESË


Organizata “Iniciativa për Zhvillimin  e Bujqësisë në Kosovë”, duke parë nevojën dhe kërkesat për unifikimin e Agronomëve në nivel të Kosovës dhe duke njohur dhe vlerësuar rolin tuaj dhe të institucionit që përfaqësoni, IADK Ju fton me kënaqësi në punëtorin “Organizimi i Agronomëve në Nivel Nacional”
Orari i Trajnimeve - Shkurt 2014
e martë, 11 shkurt 2014

Orari i Trajnimeve - Shkurt 2014


Orari i trajnimeve në IADK në Departamentet e Hortikulturës, Përpunimit, Blegtorisë dhe Projektit të Turizmit Rural për muajin Shkurt 2014
Bletët polenizuese jo mjaltëdhënëse (Bumblebees)
e premte, 7 shkurt 2014

Bletët polenizuese jo mjaltëdhënëse (Bumblebees)


Secila bletë polenizuese (bumblebees) transferon më shumë polen tek stigma e vezores krahasuar me polenizuesit tjerë sikurse janë bletët mjaltëdhënëse te zakonshme. Tek shumë kultura kjo rezulton: në frytin më të mirë dhe një % shumë e lartë e frutave të klasës së parë në periudhën e vjeljes.

e mërkurë, 22 janar 2014

Organic Agriculture Initial Assesment


Organic Agriculture Report from the expert Johannes Kotschi
Prodhimi i fidanëve të perimeve
e martë, 21 janar 2014

Prodhimi i fidanëve të perimeve


Kultivimi i perimeve në serra por edhe në fushë të hapur përmes përgatitjes paraprake të fidanëve ka një rëndësi të veçant për faktin se përcaktohet më drejtë cikli kultural dhe marrja më herët e prodhimit.
Ngritja e pemishteve me mollë
e hënë, 20 janar 2014

Ngritja e pemishteve me mollë


Ngritja  e  pemishtes  me  mollë  është  një  investim  afatgjatë  (disa vjeçar) dhe kërkon një hulumtim paraprak të një numri faktorësh për ti evituar maksimalisht gabimet gjatë këtij investimi. Si faktorë kryesorë të cilët duhet pasur parasysh para ngritjes së një pemishteje janë faktorët natyrorë dhe ekonomik

Krasitja e mollës – formësimi i kurorës
e enjte, 16 janar 2014

Krasitja e mollës – formësimi i kurorës


Krasitja është një prej masave pomoteknike dhe aplikohet me qëllim të arritjes së objektivave për të cilat i kultivojmë pemët
e mërkurë, 8 janar 2014

NJOFTIM PËR SHËRBIME SHTESË


IADK ka kënaqësinë të njoftoj të gjithë klientët dhe bashkëpunëtorët që do të fillojë shërbime shtesë këshillimore dhe shërbime tjera.
Udhëtim studimor në Holandë në sektorin e pemëve
e enjte, 26 dhjetor 2013

Udhëtim studimor në Holandë në sektorin e pemëve


Stafi i departamentit të Hortikulturës së IADK-së sektori i pemëve kanë marrë pjesë në një vizitë studimore në Holandë në bazë të marrëveshjes që IADK ka me organizatën PUM nga Holanda në shkëmbim të përvojave. Vizita është realizuar nga data 08-15.12.2013.
Page 25 of 32First   Previous   20  21  22  23  24  [25]  26  27  28  29  Next   Last