en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

Trajnimet dhe Vizita Studimore Prill 2014
e enjte, 17 prill 2014

Trajnimet dhe Vizita Studimore Prill 2014


Trajnimet për muajin Prill 2014 në Departamentin e Hortikulturës dhe Blegtorisë dhe Përpunimit dhe ngjarjet në Projektin e Turizmit Rural dhe Shoqërisë Civile
Raporti vjetor i IADK-së për vitin 2013
e mërkurë, 2 prill 2014

Raporti vjetor i IADK-së për vitin 2013


Për të lexuar Raportin vjetor të IADK-së për vitin 2013 shfletoni artikullin në fjalë
Simptomat e mungesës se elementeve ushqyes dhe plehërimi i      dredhëzës
e enjte, 27 mars 2014

Simptomat e mungesës se elementeve ushqyes dhe plehërimi i dredhëzës


Pas mbjellje së dredhëzës është e nevojshme të bëhet plehërimi plotësues. Në këtë fazë çështja më e rëndësishme është që bimës t’i sigurohet fosfor të mjaftueshëm i cili mundëson rrënjëzimin e mirë maksimal dhe zhvillimin e sistemit rrënjor që arrihen me përdorimin e kristalorit (NPK 13:40:13+Mikro).
Merimanga e kuqe (Panonychus ulmi)
e enjte, 27 mars 2014

Merimanga e kuqe (Panonychus ulmi)


Është e përhapur në të gjitha zonat e kultivimit të pemëve frutore të botës. Edhe në vendin tonë, pavarësisht nga intensiteti i prekjes është e përhapur në të gjithë vendin. Preferon të ushqehet në bimën e mollës, pjeshkës, kumbullës, e më pak në dardhe, qershi e vishnje.
Përgatitja e tokës  dhe mbjellja e domates në serra
e mërkurë, 26 mars 2014

Përgatitja e tokës dhe mbjellja e domates në serra


Kultivimi i domates në mjedise të mbrojtura është një proces mjaftë kompleks dhe delikat, i cili  kryhet nëpërmjet aplikimit korrekt të një sërë ndërhyrjesh agronomike
Vushtrri, Thaçi premton 50 mijë vende pune dhe 500 milionë euro investime në bujqësi
e hënë, 24 mars 2014

Vushtrri, Thaçi premton 50 mijë vende pune dhe 500 milionë euro investime në bujqësi


Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi sot ka qëndruar në Vushtrri, ku i ka vizituar fermerët e këtij qytet dhe ka marrë pjesë në një debat të organizuar me fermerë në Iniciativën për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës (IADK).
Komuna e Vushtrrisë dhe IADK marrëveshje për shërbimet këshillimore dhe bashkëfinancim të projekteve në bujqësi
e martë, 11 mars 2014

Komuna e Vushtrrisë dhe IADK marrëveshje për shërbimet këshillimore dhe bashkëfinancim të projekteve në bujqësi


Komuna e Vushtrrisë dhe Iniciativa për Zhvillimin e bujqësisë së Kosovës IADK, sot kanë arritur marrëveshje bashkëpunimi për kryerjen e shërbimeve këshillimore profesionale për fermerë nga IADK, bashkëfinancimin e projekteve si dhe hartimin e realizimin e projekteve të reja në bujqësi.
Trajnimet Mars 2014
e martë, 11 mars 2014

Trajnimet Mars 2014


Trajnimet për muajin Mars 2014 nga Departamentet: Hortikulturë, Blegtori dhe Përpunim/trajnime të grave
Merret vendimi për organizimin e agronomëve të Kosovës
e enjte, 27 shkurt 2014

Merret vendimi për organizimin e agronomëve të Kosovës


IADK (Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë në Kosovë) shënon suksesin e radhës duke thirr një takim për organizimin e agronomëve ku edhe merret një vendim i tillë
Mbajtja e shënimeve në fermë
e enjte, 27 shkurt 2014

Mbajtja e shënimeve në fermë


Shënimet në fermë janë informatat e mbledhura financiare si dhe ato mbi prodhimin në fermën e caktuar të cilat mund të ruhen për të ardhmen si dhe mund të përdoren menjëherë në vendim marrje.

Page 24 of 32First   Previous   19  20  21  22  23  [24]  25  26  27  28  Next   Last