en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

KRASITJA E GJELBËR DHE MASAT TJERA PLOTËSUESE GJATË VEGJETACIONIT
e martë, 27 maj 2014

KRASITJA E GJELBËR DHE MASAT TJERA PLOTËSUESE GJATË VEGJETACIONIT


Koha kur më së tepërmi aplikohet krasitja e gjelbër dhe masave tjera plotësuese në kurorë është gjysma e Majit deri në fund të Qershorit. Por këto masa aplikohen edhe në periudhat e më vonshme të vegjetacionit varësisht nga nevojat dhe mosha e pemës (formësimi i kurorës, largimi i pjesëve të infektuara).


VRUGU I PATATES  DHE DOMATES
e martë, 27 maj 2014

VRUGU I PATATES DHE DOMATES


Vrugu i patates dhe i domates shfaqet në gjethe, kërcej, fryte  të domates dhe në kokrra të patates në fushë dhe kështu ndikon në rënien e rendimentit dhe të cilësisë. Dëmi që shkakton kjo sëmundje në bimë varet shumë nga kushtet klimatike, nga temperatura dhe lagështia, që mbizotërojnë gjatë periudhës së vegjetacionit
PËRKRAHEN  FERMERËT TË KALOJNË NË PRODHIMIN ORGANIK TË PERIMEVE
e mërkurë, 21 maj 2014

PËRKRAHEN FERMERËT TË KALOJNË NË PRODHIMIN ORGANIK TË PERIMEVE


IADK do të ndihmojë fermerët të kalojnë nga prodhimtaria konvencionale në prodhimin organik të perimeve, duke furnizuar 6 përfituesit e kësaj fushe me disa produkte për mbrojtje biologjike të perimeve dhe asistencë të nevojshme teknike.
OFERTË SPECIALE
e martë, 13 maj 2014

OFERTË SPECIALE


IADK lajmëron të gjithë të interesuarit që ofron shërbimin për hartimin e Projekteve të Bashkimit Evropian kryesisht për thirrjen për Zhvillim Rural me një çmim shumë të volitshëm dhe me një kualitet të lartë
Këshillime për mbrojtjen e Mollës deri me 10 maj
e hënë, 5 maj 2014

Këshillime për mbrojtjen e Mollës deri me 10 maj


Ne 10 ditshin e fundit të muajit Prill ka pasur shira pothuajse çdo ditë  në ter territorin e Republikës së Kosovës. 
Prognoza e shfaqjes se Kromës së Mollës
e enjte, 24 prill 2014

Prognoza e shfaqjes se Kromës së Mollës


Pas monitorimit përmes stacionit  metrologjike  te vendosur ne  fshatin Vaganice  komuna e Mitrovicës  kemi  te dhëna  se me  datë 23.04.2014 kemi  infeksion  nga Kroma e Mollës. Ketë munde ta shohim edhe përmes grafi konit  te nxjerr nga te dhënat e stacionit metrologjike
Masat e përkujdesit ndaj domateve në serra
e enjte, 24 prill 2014

Masat e përkujdesit ndaj domateve në serra


Polenizimi dhe lidhja e frutave – Kur kemi kushte të mira klimatike, vetëpllenimi i domates është i kënaqshëm dhe nuk kërkon ndërhyrjen e njeriut. 
Përkrahen fermerët në kultivimin e Sherbelës
e enjte, 24 prill 2014

Përkrahen fermerët në kultivimin e Sherbelës


IADK ka zgjedhur dhe ka nënshkruar kontratën me  6 fermer dhe se projekti është duke vazhduar me u zbatuar. Në kuadër të projektit ECoFK është paraparë edhe nxitja e fermerëve në kultivimin e bimëve mjekësore aromatike. 
Hiri i mollës (Podosphaera leucotricha)
e mërkurë, 23 prill 2014

Hiri i mollës (Podosphaera leucotricha)


Hiri është sëmundje e përhapur në pemishte, i cili prek në shkallë të lartë disa varietete të ndjeshme të mollëve, që kultivohen në vende të ndritshme dhe me pak lagështi, siç  janë: Jonathani, Idaredi, Boscopi, Delishesi dhe Strakingi. 
Plehërimi i Mjedrës dhe Manaferrës
e martë, 22 prill 2014

Plehërimi i Mjedrës dhe Manaferrës


Të ushqyerit përkatës të bimës, është njëri nga faktorët themelor për rritje të mirë, prodhim të leverdishëm, me cilësi standarde të frutave të mjedrës dhe të manaferrës. 
Page 23 of 32First   Previous   18  19  20  21  22  [23]  24  25  26  27  Next   Last