en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

FERMERËT KOSOVAR VIZITOJNËKULTIVUESIT E MJEDRËS NË SERBI
e premte, 4 korrik 2014

FERMERËT KOSOVAR VIZITOJNËKULTIVUESIT E MJEDRËS NË SERBI


Nga varietetet e mjedrës Willamette (kultivar i krijuar ne SHBA) zënë sipërfaqen me te madhe, Meeker (kultivar i krijuar ne SHBA) dhe Polka (kultivar i krijuar ne Poloni ) me një sipërfaqe shume me te vogël. Pra kryesish dominojnë varietetet qe japin prodhim njëherë ne vit siç janë (Willamette dhe Meeker) kurse me pak e përfaqësuar janë varietetet qe japin prodhim dy here ne vit siç është Poljka

VIZITË STUDIMORE NË MAQEDONI E FERMERËVE  PËR PRODHIMTARINË ORGANIKE NË SERRA
e mërkurë, 2 korrik 2014

VIZITË STUDIMORE NË MAQEDONI E FERMERËVE PËR PRODHIMTARINË ORGANIKE NË SERRA


Me qëllim të përfitimit të njohurive nga fusha e kultivimit të perimeve në serra dhe në fushë të hapur e posaçërisht njohjes me përvojat e fermerëve nga Maqedonia në prodhimin organik të perimeve dhe marketingun e tyre, IADK ka organizuar vizitë studimore me dy grupe të fermerëve të cilët janë të përfshirë në trajnimet për prodhimtari organike të perimeve.
INSPEKTIMI DHE CERTIFIKIMI
e hënë, 16 qershor 2014

INSPEKTIMI DHE CERTIFIKIMI


Procedurat e inspektimit dhe certifikimit  fillojnë me shprehjen e interesit dhe aplikimin e prodhuesit/përpunuesit për procesin e certifikimit. Pas pranimit të marrëveshjes së nënshkruar nga aplikanti, trupi certifikues i kryen të gjitha përgatitjet për inspektimin e parë
LULE KADIFE - TAGETES
e hënë, 16 qershor 2014

LULE KADIFE - TAGETES


Lule Kadife është një bime shume e njohur për luftimin e nematodeve. Ekzistojnë edhe masa tjera te luftimit kundrejt nematodeve siç janë: qarkullimi bimor, dezinfektimi tokës dhe shfrytëzimi nematocideve. Por si një nder me efikaset është kultivimi i lule kadifesë
PLEHËRIMI DHE PASURIMI I TOKËS
e premte, 13 qershor 2014

PLEHËRIMI DHE PASURIMI I TOKËS


Qëllimi i plehërimit është përmirësimi i pjellshmërisë së tokës dhe realizimi i rendimenteve të larta. 
KONKURS
e hënë, 9 qershor 2014

KONKURS


Konkurs për përzgjedhjen e një fermeri për të marrë pjesë në garë të lëvrimit në Francë, Normadi për 10 ditë në fund të muajit Gusht 2014
HAPET QENDRA E EDUKIMIT PËR FERMERË NË VUSHTRRI
e premte, 6 qershor 2014

HAPET QENDRA E EDUKIMIT PËR FERMERË NË VUSHTRRI


Me qëllim të krijimit të kushteve për edukimin dhe trajnimin e fermerëve kosovarë, në Vushtrri është hapur Qendra për Edukimin e Fermerëve. Hapjen e kësaj qendre, pikërisht në qytetin me potenciale të mëdha të zhvillimit të bujqësisë, drejtori ekzekutiv i IADK-së, Zenel Bunjaku, e ka vlerësuar si shtëpi të fermerëve
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE QERSHOR 2014
e enjte, 5 qershor 2014

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE QERSHOR 2014


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Qershor 2014 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës, Përpunimit, Projektit të Turizmit Rural, Projektit të Shoqërisë Civile dhe IADK-së në përgjithësi ju lutem shfletoni artikullin
INAUGURIMI I QENDRËS EDUKUESE PËR FERMERË
e mërkurë, 4 qershor 2014

INAUGURIMI I QENDRËS EDUKUESE PËR FERMERË


IADK do të inauguroj Qendrën Edukuese për Fermerë me datën 06 Qershor 2014 me prezencën e donatorëve dhe bashkëpunëtorëve të ndryshëm
PROGNOZA E SHFAQJES SË KROMËS SË MOLLËS
e hënë, 2 qershor 2014

PROGNOZA E SHFAQJES SË KROMËS SË MOLLËS


Pas monitorimit përmes stacionioneve  meteorologjike  të vendosura  në  fshatin Vaganice  -Mitrovicë dhe në fshatin Pestovë - Vushtrri  kemi  të dhëna  se me  datë  02.06. 2014 kemi  infeksion  nga Kroma e Mollës.
Page 22 of 32First   Previous   17  18  19  20  21  [22]  23  24  25  26  Next   Last