en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

VJELJA E MOLLËS – PERIUDHA PARA, GJATË DHE PAS VJELJES
e martë, 4 nëntor 2014

VJELJA E MOLLËS – PERIUDHA PARA, GJATË DHE PAS VJELJES


Periudha pas pjekjes së frutave është faza më e rëndësishme në ciklin vjetor të punëve gjatë prodhimtarisë së mollëve, pasi çdo dështim në këtë fazë do të shkaktonte humbjet më të mëdha të mundshme ekonomike
IADK KA FILLUAR ME TRAJNIMET PËR KULTIVIMIN E BIMËVE MJEKËSORE
e premte, 17 tetor 2014

IADK KA FILLUAR ME TRAJNIMET PËR KULTIVIMIN E BIMËVE MJEKËSORE


Nga Projekti “Promovimi i kultivimit të bimëve mjekësore, energjisë diellore dhe sillazhimit në bujqësi”, i financuar nga MBPZHR, janë të planifikuara të organizohen 10 trajnime promovuese për kultivim të bimëve mjekësore në 10 komuna të ndryshme të Kosovës
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE TETOR 2014
e enjte, 9 tetor 2014

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE TETOR 2014


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Tetor 2014 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës, Përpunimit dhe Projektit të Shoqërisë Civile ju lutem shfletoni artikullin
UDHËTIM STUDIMOR PËR BIMËT MJEKËSORE
e hënë, 29 shtator 2014

UDHËTIM STUDIMOR PËR BIMËT MJEKËSORE


Në kuadër të projektit nga MBPZHR “Promovimi i kultivimit të bimëve mjekësore, energjisë diellore dhe sillazhimit në bujqësi”, IADK më 19.09.2014 ka organizuar një udhëtim studimor brenda vendi për kultivimin dhe grumbullimin e bimëve mjekësore
HAPET PANAIRI I PRODUKTEVE BUJQËSORE DHE AGRO-INDUSTRIALE
e hënë, 29 shtator 2014

HAPET PANAIRI I PRODUKTEVE BUJQËSORE DHE AGRO-INDUSTRIALE


Me datën 24 shator 2014 është bërë hapja e Panairit të Produkteve Bujqësore dhe Agro-industriale në Qendrën e Panaireve në fshatin Shkabaj, të Prishtinës
"JAVA E SUKSESIT" GJATË 2014 E IADK-SË
e premte, 26 shtator 2014

"JAVA E SUKSESIT" GJATË 2014 E IADK-SË


Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë ne  Kosove-IADK, gjatë javës që po e lëmë pas ka shënuar suksese të njëpasnjëshme të cilat do të ndihmojnë sektorin e bujqësisë dhe zhvillimin e vendit tonë.
U MBAJT TRYEZA E RRUMBULLAKËT ME GRUPET LOKALE TË VEPRIMIT (GLV)
e enjte, 25 shtator 2014

U MBAJT TRYEZA E RRUMBULLAKËT ME GRUPET LOKALE TË VEPRIMIT (GLV)


Në objektin e IADK-së më 14/01/2015 u mbajt një tryezë e rrumbullakët me grupet lokale të veprimit me qëllim ofrimit të informacioneve për  GLV-të në Kosovë me rregulloret e BE-së,  pastaj njohja me përvojat e GLV-ve në Austri si dhe  mundësia e bashkëpunimit në mes GLV-ve në Kosovë me GLV-të në Austri.
TRAJNIME PROMOVUESE PËR SHFRYTËZIM TË ENERGJISË SOLARE NË BUJQËSI
e enjte, 25 shtator 2014

TRAJNIME PROMOVUESE PËR SHFRYTËZIM TË ENERGJISË SOLARE NË BUJQËSI


Në mbështetje të një projekti të vogël nga MBPZHR “Promovimi i kultivimit të bimëve mjekësore, energjisë diellore dhe sillazhimit në bujqësi”, IADK ka filluar me organizimin e takimeve promovuese për shfrytëzim të energjisë diellore në bujqësi
FERMERËT PËRFITUES NGA PROJEKTI MATRA VIZITOJNË FERMERËT E SUKSESSHËM NË NIVEL VENDI
e hënë, 22 shtator 2014

FERMERËT PËRFITUES NGA PROJEKTI MATRA VIZITOJNË FERMERËT E SUKSESSHËM NË NIVEL VENDI


Një nga aktivitetet ne këtë projekt ka qene edhe organizimi i një udhëtimi studimor ne brenda vendit konkretisht ne rajonin ku kultivohet mjedra, dredhëza dhe perimet. Kështu qe gjate këtij udhëtimi studimor janë vizituar: Jonuz Syla– prodhues i dredhëzës, qendrën grumbulluese te perimeve ne Mamush me pronar Nehat Tac dhe një grup te prodhueseve te mjedrës ne Lubinjen e Epërme, Prizren
FERMERËT NJIHEN ME TEKNOLOGJITË E REJA NË HORTIKULTURË
e mërkurë, 17 shtator 2014

FERMERËT NJIHEN ME TEKNOLOGJITË E REJA NË HORTIKULTURË


Gjatë këtij viti  Ambasada  e Holandës i ka dhënë IADK-së për të  zbatuar  projektin: Përkrahja e zhvillimit ekonomik dhe pajtimi. Projekti është i fokusuar në tre sektor: hortikulturë, blegtori dhe përpunim të ushqimit.
Page 20 of 32First   Previous   15  16  17  18  19  [20]  21  22  23  24  Next   Last