en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

IADK KA FILLUAR MBAJTJEN E TRAJNIMEVE PËR PEMË TË IMËTA
e premte, 13 nëntor 2015

IADK KA FILLUAR MBAJTJEN E TRAJNIMEVE PËR PEMË TË IMËTA


Në kuadër të një përkrahje të ofruar  nga MBPZHR përmes një projekti të vogël që ka të bëjë me “Promovimin e kultivimit të mjedrës, dredhëzës dhe përmirësimin e kualitetit të qumështit”, IADK ka filluar organizimin dhe mbajtjen e trajnimeve me fermerët e interesuar për kultivimin e pemëve të imëta, si janë mjedrat dhe dredhëzat. 

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN NËNTOR 2015
e enjte, 5 nëntor 2015

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN NËNTOR 2015


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Nëntor 2015 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.
MBAHET DITË FUSHORE PËR  PATATE NË NGASTRAT E KOMPANISË “BIOMA”
e enjte, 5 nëntor 2015

MBAHET DITË FUSHORE PËR PATATE NË NGASTRAT E KOMPANISË “BIOMA”


Më 04 Nëntër 2015 është mbajtur një “ditë fushore” me rastin e nxjerrjes së patateve në ngastrat  ku është aplikuar   “GEOLIFE  Programit për Patate".
IADK MBAN DITË FUSHORE PËR PROMOVIM TË ENERGJISË ALTERNATIVE
e hënë, 26 tetor 2015

IADK MBAN DITË FUSHORE PËR PROMOVIM TË ENERGJISË ALTERNATIVE


Më 21 Tetor 2015 është organizuar një “Ditë Fushore” me fermerë të Regjionit të Mitrovicës për të promovuar mundësitë e shfrytëzimit të energjisë alternative në bujqësi.
NGJARJET,TRAJNIMET,VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN TETOR 2015
e hënë, 5 tetor 2015

NGJARJET,TRAJNIMET,VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN TETOR 2015


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Tetor 2015 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.
MBAHET DITË FUSHORE PËR VJELJEN E SPECIT
e mërkurë, 16 shtator 2015

MBAHET DITË FUSHORE PËR VJELJEN E SPECIT


Më 8 Gusht 2015 në fshatin Stanofc i Ulët  është mbajtur një ditë fushore për vjeljen e specit të kultivarit “Dukat”, i cili është kultivuar në 10 ngastra me sipërfaqe nga 1000 m², me mbështetje të IADK-së duke i përkrahur përfituesit me farëra dhe sistem të ujitjes pikë-pikë.
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE SHTATOR 2015
e martë, 8 shtator 2015

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE SHTATOR 2015


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Shtator 2015 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE GUSHT 2015
e martë, 8 shtator 2015

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE GUSHT 2015


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Gusht 2015 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.
IADK ORGANIZON DITË FUSHORE PËR APLIKIMIN E “GEOLIFE”  PROGRAMIT PËR PATATE
e hënë, 27 korrik 2015

IADK ORGANIZON DITË FUSHORE PËR APLIKIMIN E “GEOLIFE” PROGRAMIT PËR PATATE


Më 22 Korrik 2015 është mbajtur një ditë promovuese për  “Praktikat e kultivimit të patates dhe aplikimi GEOLIFE  Programit për Patate”. Kjo ngjarje është mbajtur në ngastrat e mbjella me patate të fermerit Nuredin Imeri nga fshati Dumnicë e Ulët, të Komunës së Vushtrrisë.
PROMOVIMI I KULTIVIMIT BIMËVE MJEKËSORE - RIGONIT TË BARDHË
e premte, 10 korrik 2015

PROMOVIMI I KULTIVIMIT BIMËVE MJEKËSORE - RIGONIT TË BARDHË


IADK është duke implementuar projektin e USAID-AKT, Avancojmë Kosovën së Bashku ku me qëllim të përmirësimit të kushteve sa më të favorshme dhe rritjen e të hyrave, nja nga aktivitetet kryesore është kultivimi i bimëve mjekësore në Veri.

Me datën 8 Korrik në fshatin Dobrasevina të Zubin Potoku është mbajtur ditë promovimi e kultivimit të bimëve mjekësore në pronën e fermerit Milic Bozovic i cili ka kultivuar Rigonin e Bardhë ne 1000 m² sipërfaqe.

Page 15 of 32First   Previous   10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  Next   Last