en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

IADK VAZHDON BASHKËPUNIMIN ME KOMUNËN E VUSHTRRISË
e enjte, 24 mars 2016

IADK VAZHDON BASHKËPUNIMIN ME KOMUNËN E VUSHTRRISË


Në kuadër të Marrëveshjes për Bashkëpunim  (MpB), mes IADK-së dhe Komunës së Vushtrrisë, sot  më 24 Mars 2016 janë  nënshkruar dy anekset për vitin 2016, në të cilat janë specifikuar bashkëpunimet për relizimin e projekteve të përbashkët në përkrahjen direkte të fermerëve të Vushtrrisë, si dhe ofrimi i shërbimeve këshillimore të fermerëve në sektorë të ndryshëm të bujqësisë.

SHUMËZIMI I MJEDRËS
e enjte, 24 mars 2016

SHUMËZIMI I MJEDRËS


Mjedra shumëzohet në shumë mënyra, por në praktikë përdorim më të shpeshtë kanë dy mënyra: shumëzimi me fidanë të rrënjëve, shumëzim me lastarë të pjekur dhe lastarë të gjelbër.

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN MARS 2016
e mërkurë, 9 mars 2016

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN MARS 2016


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Mars 2016 në Departamentin e Hortikulturës, Blegtorisë dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.
IADK ORGANIZON TRAJNIME ME FERMERË PËR BUJQËSINË ORGANIKE
e mërkurë, 10 shkurt 2016

IADK ORGANIZON TRAJNIME ME FERMERË PËR BUJQËSINË ORGANIKE


Në kuadër të bashkëpunimit që ka IADK me organizatën partnere PUM nga Holanda, do të organizojë trajnime me fermer për praktikat e bujqësisë organike, me fokus në prodhimin e perimeve në mënyrë organike si dhe marketingun e prodhimeve bujqësore organike.
 IADK ORGANIZON TRAJNIME PRAKTIKE-KRASITJA E MOLLËS M9 NË PEMISHTE INTENSIVE
e hënë, 8 shkurt 2016

IADK ORGANIZON TRAJNIME PRAKTIKE-KRASITJA E MOLLËS M9 NË PEMISHTE INTENSIVE


Ekspertët e IADK-së gjatë muajit Shkurt do të organizojnë  trajnime praktike të krasitjes dimërore të mollës  në pemishtet intensive të ngritura nga IADK  në nënshartesa me bujshëmeri të dobët.
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN SHKURT 2016
e enjte, 4 shkurt 2016

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN SHKURT 2016


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Shkurt 2016 në Departamentin e Blegtorisë, Përpunimit dhe Hortikulturës ju lutem shfletoni artikujt.

DËMET E SHKAKTUARA NË LASTARËT E MJEDRËS NGA VEPRIMI I NGRICAVE
e hënë, 28 dhjetor 2015

DËMET E SHKAKTUARA NË LASTARËT E MJEDRËS NGA VEPRIMI I NGRICAVE


Kultivimi i mjedrës në periudhën e dimrit është i ndikuar nga veprimi i ngricave, në radhë të parë në mot të ftohtë, në mungesë të shtresës së borës. Simptomat e plagëve të shkaktuara nga ngricat në këtë periudhë duken në dëmtime sporadike në sythat gjenerativ të lastarëve, e që duken në pranverë të vitit të dytë të kultivimit. 

KULTIVIMI I SALLATËS NË MJEDISE TË MBROJTURA
e enjte, 24 dhjetor 2015

KULTIVIMI I SALLATËS NË MJEDISE TË MBROJTURA


Kultivimi i sallatës në serra  bëhet gjatë periudhës dimërore (nëntor-mars), pasi që mirë ju përballon temperaturave të ulëta. Varietetet e sallatës që kultivohen në serra kanë periudhë vegjetative  60-70 ditë, ndërsa në kushte jo të përshtatshme (temperatura shumë të ulëta), periudha vegjetative mund të zgjas deri në 90 ditë.
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN DHJETOR 2015
e hënë, 7 dhjetor 2015

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN DHJETOR 2015


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Dhjetor 2015 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.

Page 14 of 32First   Previous   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Next   Last