en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

IADK KA ORGANIZUAR  TRAJNIME PËR PRODHUES TË PATATËS
e martë, 14 qershor 2016

IADK KA ORGANIZUAR TRAJNIME PËR PRODHUES TË PATATËS


Në kuadër të bashkëpunimit me organizatën PUM, për 10 ditë është realizuar misioni i ekspertit holandez për patate Tjaart Hofman, me qëllim të bartjes së eksperiencave të tij tek fermerët që merren me kultivim të patateve në Kosovë.
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN QERSHOR 2016
e martë, 14 qershor 2016

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN QERSHOR 2016


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Qershor 2016 në Departamentin e Hortikulturës, Përpunimit dhe Blegtorisë ju lutem shfletoni artikujt.

“DIAKONIA AGAPES”  ME NJË GRUP FERMERËSH NGA SHQIPËRIA VIZITOJNË  IADK
e premte, 20 maj 2016

“DIAKONIA AGAPES” ME NJË GRUP FERMERËSH NGA SHQIPËRIA VIZITOJNË IADK


Më 18 dhe 19 Maj 2016 përfaqësues të “Diakonia Agapes” nga Shqipëria me një grup fermerësh kanë vizituar IADK-në dhe disa fermerë të rajonit të Mitrovicës, me qëllim të shkëmbimit të eksperiencave në sektorin e perimtarisë, përpunimit  dhe kultivimit të bimëve aromatike mjekësore.
PROGNOZA E SHFAQJES SË KROMËS SË MOLLËS
e enjte, 12 maj 2016

PROGNOZA E SHFAQJES SË KROMËS SË MOLLËS


Pas monitorimit përmes stacionioneve  metrologjike  të vendosura  në  fshatin Vaganicë  -Mitrovicë dhe në fshatin Pestovë - Vushtrri  kemi  të dhëna  se ketë  fundjavë kemi pasur riga lokale të shiut që ka  krijuar kushte të përshtatshme  për zhvillimin e kromës dhe kemi infeksion nga Kroma e Mollës.
IADK FINALIZON AKTIVITETET NË PËRKRAHJE TË FERMERËVE PËR NGRITJEN E SERRAVE
e enjte, 12 maj 2016

IADK FINALIZON AKTIVITETET NË PËRKRAHJE TË FERMERËVE PËR NGRITJEN E SERRAVE


Edhe këtë vit janë ndihmuar fermerët për ndërtimin e serrave me qëllim të rritjes së kapaciteteve prodhuese dhe krijimin e të hyrave për ekonomitë familjare.
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN MAJ 2016
e enjte, 12 maj 2016

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN MAJ 2016


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Maj 2016 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.
IADK PËRKRAHË FERMERËT NË KULTIVIMIN E RIGONIT TË BARDHË
e mërkurë, 27 prill 2016

IADK PËRKRAHË FERMERËT NË KULTIVIMIN E RIGONIT TË BARDHË


IADK edhe këtë vit do të përkrahë fermerët në kultivimin e bimëve aromatike mjekësore. Në kuadër të njërës nga komponentet e projektit “Gjenerimi i të ardhurave dhe aktivitet trajnuese për grupet e margjinalizuara dhe fermerët në zonat rurale“, që është i financuar nga donatori Brot fűr die Welt, nga Gjermania dhe i bashkëfinancuar nga tri komunat.

TEMPERATURAT E ULËTA SHKAKTUAN DËME NË PEMËT FRUTORE
e enjte, 21 prill 2016

TEMPERATURAT E ULËTA SHKAKTUAN DËME NË PEMËT FRUTORE


Temperaturat e ulëta qe kanë mbretëruar mëngjesin e sotëm më 21.04.2016 kanë shkaktuar dëme të mëdha në sektorin e pemëtarisë.
 	IADK PËRKRAHË FERMERËT NË KULTIVIMIN E SPECAVE NË FUSHË TË HAPUR
e premte, 15 prill 2016

IADK PËRKRAHË FERMERËT NË KULTIVIMIN E SPECAVE NË FUSHË TË HAPUR


Më 14 Prill 2016 janë nënshkruar kontratat me fermerët  të cilët do të përkrahen me farëra dhe inpute tjera për kultivimin e specit në fushë të hapur.  Ky aktivitet është një nga komponentet e projektit “Gjenerimi i të ardhurave dhe aktivitet trajnuese për grupet e margjinalizuara dhe fermerët në zonat rurale“, që është i financuar nga donatori Brot fűr die Welt, nga Gjermania dhe i bashkëfinancuar nga tri komunat ku ka shtrirje projekti. 

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN PRILL 2016
e premte, 15 prill 2016

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN PRILL 2016


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Prill 2016 në Departamentin e Hortikulturës dhe Përpunimit, ju lutem shfletoni artikujt.

Page 13 of 32First   Previous   8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  Next   Last