en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Hortikulturë' Category

GRUPI I GRAVE NGA ZONA E ELBASANIT VIZITOJNË FERMERET NË KOSOVË
e premte, 30 shtator 2016

GRUPI I GRAVE NGA ZONA E ELBASANIT VIZITOJNË FERMERET NË KOSOVË


Më 28 dhe 29 Shtator 2016 në mbështetje të organizatës “DIAKONIA AGAPES” një grupë i grave nga zona e Elbasanit kanë vizituar  disa fermerë/e në të Vushtrrisë, Mitrovicës dhe Podujevës. Kjo vizitë kishte për qëllim shkëmbimin e eksperincave mes fermereve të dy vendeve në fushën e prodhimit dhe përpunimit të perimeve.  Ky grup i grave nga Elbasani  kanë përfituar viteve të fundit donacione për ngritjen e serrave të vogla dhe disa prej tyre  tashmë kanë parë levërdinë nga kjo veprimtari dhe janë të interesuar të gjejnë mënyra për zgjerim të sipërfaqeve të serrave dhe ngritjen e mëtejme të njohurive për kultivimin dhe përpunimin e perimeve.

IADK  PËRKRAH  FERMERËT NË NGRITJEN E PLANTACIONEVE ME MJEDRA
e mërkurë, 21 shtator 2016

IADK PËRKRAH FERMERËT NË NGRITJEN E PLANTACIONEVE ME MJEDRA


IADK duke parë  interesimin e fermerëve për zgjerim të sipërfaqeve kultivuese me mjedër edhe këtë vit në bashkëfinancim me Komunat; Vushtrri,  Mitrovicë dhe Drenas,  ka ndihmuar fermerët për të investuar në ngritjen e plantacioneve të vogla me mjedra. 

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN SHTATOR 2016
e mërkurë, 7 shtator 2016

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN SHTATOR 2016


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Shtator 2016 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.
FERMERËT MOTIVOHEN PËR ZGJERIM TË SIPËRFAQEVE KULTIVUESE ME RIGON
e martë, 30 gusht 2016

FERMERËT MOTIVOHEN PËR ZGJERIM TË SIPËRFAQEVE KULTIVUESE ME RIGON


Përmes projekteve të ndryshme IADK gjatë vitit të kaluar ka përkrahur një numër të konsiderueshëm të fermerëve për kultivimin e bimëve aromatike mjekësore, përkatësisht  ngritjen e plantacioneve me rigon, në ngastra të vogla nga 1000-2000 m².
MBROJTJA E DOMATEVE NGA KRIMBI I BOÇES SË PAMBUKUT
e hënë, 22 gusht 2016

MBROJTJA E DOMATEVE NGA KRIMBI I BOÇES SË PAMBUKUT


Gjatë këtij vegjetacioni janë vërejtur dëmtime të theksuara në frutat e domateve, sidomos në ambiente të mbrojtura. Në fruta të domateve këto dëmtime janë shkaktuar nga prezenca e Krimbit të boçes së pambukut (Heliothis armigera), që është një lepidopter noctuid.
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN GUSHT 2016
e enjte, 4 gusht 2016

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN GUSHT 2016


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Gusht 2016 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.
PËRFITUESIT E SERRAVE TË KËNAQUR ME PRODHIMIN E PERIMEVE
e premte, 29 korrik 2016

PËRFITUESIT E SERRAVE TË KËNAQUR ME PRODHIMIN E PERIMEVE


Kultivuesit e perimeve në serrat e shpërndara në kuadër të projektit “Mbështetja e prodhimit vendës në komunat veriore të Rajonit të Mitrovicës dhe Rajonin Ekonomik Jug”, të mundësuar nga UNDP dhe  financuar nga Ministria për Punë të Jashtme të Finlandes “, janë  të kënaqur me rezultatet e arritura deri më tani në kultivimin e perimeve.

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN KORRIK 2016
e martë, 12 korrik 2016

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN KORRIK 2016


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Korrik 2016 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.

IADK ORGANIZON KATËR NGJARJE BRENDA DITËS
e shtunë, 9 korrik 2016

IADK ORGANIZON KATËR NGJARJE BRENDA DITËS


IADK në kuadër të aktiviteteve të shumta dhe projekteve të ndryshme që është  duke  zbatuar sot, njëkohësisht  ka organizuar disa ngjarje të rëndësishme  të cilat janë pjesë e punës dhe aktiviteteve të planifikuara  që më herët.


PËRKUJDESJA NDAJ PEMISHTEVE TË REJA DHE KRASITJA E MJEDRËS
e martë, 28 qershor 2016

PËRKUJDESJA NDAJ PEMISHTEVE TË REJA DHE KRASITJA E MJEDRËS


Përkujdesja e pemishtes së mjedrës në vitin e parë pas mbjelljes nënkupton: punimi i rregullt i tokës, kontrolli i barojave, plehërimi, pomoteknika, ujitja 3-4 herë, mbrojtja ndaj shkaktarëve të sëmundjes dhe dëmtuesve. Sa i përket pomoteknikës në vitin e parë pas mbjelljes pjesa e fidanit që ka mbetur 20 cm mbi sipërfaqe të tokës duhet të mënjanohet në momentin kur lastarët e rinj janë formuar dhe kanë arritur lartësinë 25 cm.

Page 12 of 32First   Previous   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Next   Last