en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Lajme' Category

U mbajtën takimet e Grupit Punues për Blegtori për muajin Maj 2013
e premte, 31 maj 2013

U mbajtën takimet e Grupit Punues për Blegtori për muajin Maj 2013


Gjatë muajit Maj u mbajtën dy takime të grupit punues për Sektorin e Blegtorisë ndërmjet përfaqësueseve të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural të Kosovës (MBPZHR), përfaqësueseve të organizatave joqeveritare, përfaqësueseve të Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK) dhe përfaqësueseve të Iniciativës për Zhvillimin e Bujqësisë në Kosovë (IADK).

Promovimi i shërbimeve të turizmit rural dhe infrastrukturës në zonën e Shalës
e enjte, 30 maj 2013

Promovimi i shërbimeve të turizmit rural dhe infrastrukturës në zonën e Shalës


Me  qëllim  që  të  promovojmë  turizmin  rural  në  këtë regjion,  IADK-ja  do  të  zbatojë  një  projekt  të  financuar nga BE-ja i cili përbëhet nga disa aktivitete, të cilat janë hartuar  që  të  kontribuojnë  drejt  përmirësimit  të mundësive  turistike  në  zonat  rurale,  ekonomisë regjionale  bujqësore,  dhe  të  ofrojë  trajnime  përkatëse dhe  adekuate  për  femrat  rurale  për  përpunimin  e produkteve  bujqësore  të  blegtorisë,  hortikulturës  dhe produkteve të qumështit bulmetit. 

Përpunimi i dredhëzës
e enjte, 30 maj 2013

Përpunimi i dredhëzës


Dredhëza duke qenë bimë barishtore kërkon një kultivim të ndryshëm nga pemët tjerë shkurre dhe ato kacavjerrëse. Midis llojeve frutore dredhëza hyn në prodhim me herët nga koha e mbjelljes dhe është fruti me i hershëm në treg në pranvere.


e mërkurë, 29 maj 2013

NJOFTIM PËR OFERTË


Puna: Instalimi i sistemit të ngrohjes së ujit nëpërmjet energjisë diellore për pasterizimin e perimeve

Vendi dhe koha për ekzekutim: Verbovc, Drenas
e mërkurë, 29 maj 2013

NJOFTIM PËR OFERTË


Puna: Furnizim me fidanë të dredhëzës si dhe inputet tjera përcjellëse 

Vendi dhe koha për ekzekutim: Fshatrat e Komunave: Mitrovicë, Zubin Potok, Leposavic,   Zvecan, Vushtrri, Skenderaj 

e enjte, 23 maj 2013

Higjiena personale


Një mënyrë e rëndësishme për të parandaluar kontaminimin e ushqimit është që të mbahet një standard i lartë i higjienës personale dhe pastërtisë. Edhe njerëzit e shëndetshëm mbajnë në trupin e tyre bakteret e helmimit të ushqimit

Pajisjet për përgatitjen e djathit shtëpiak
e enjte, 23 maj 2013

Pajisjet për përgatitjen e djathit shtëpiak


Në këtë artikull mund të lexoni për një listë e pajisjeve për përgatitjen e djathit që ju duhet të merrni për të filluar përgatitjen e  disa djathërave themelore.

Shpërndarja e bidonave të aluminit për transportin e qumështit
e mërkurë, 22 maj 2013

Shpërndarja e bidonave të aluminit për transportin e qumështit


Me qëllim të përmirësimit te kualitetit të qumështit dhe vetëdijesimin e fermerëve në përdorimin e praktikave të mira në fermë dhe përmirësimin e kualitetit te qumështit, IADK ka përkrahur në vazhdimësi fermerët me aktivitete të ndryshme.

e enjte, 16 maj 2013

Kërkohet një Zyrtar/e i/e Projektit-Departamenti i Përpunimit


Projekti "Promovimi i shërbimeve të turizmit rural dhe infrastrukturës në rajonin e Shalës", është një projekt i financuar nga BE, dhe zbatohet  nga Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës (IADK) dhe menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë.
Ka përfunduar ngritja e 6 serrave për prodhimin e perimeve
e mërkurë, 15 maj 2013

Ka përfunduar ngritja e 6 serrave për prodhimin e perimeve


Në kuader të projektit Promovimi i Shërbimeve të Turizmit Rural dhe Infrastrukturës në Zonën Shalës, të financuar nga  Bashkimi Evropian dhe implementuar nga IADK, ka përfunduar aktiviteti i parë i këtij projekti, që përfshinë ndërtimin e 6 serrave me sipërfaqe nga 100m², në të cilat do të prodhohen perime të freskëta organike.

Page 83 of 89First   Previous   78  79  80  81  82  [83]  84  85  86  87  Next   Last