en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Lajme' Category

Nënshkruhet Memorandumi në mes të OE të Kosovës dhe IADK
e premte, 14 qershor 2013

Nënshkruhet Memorandumi në mes të OE të Kosovës dhe IADK


U Nënshkrua Memorandumi në mes të Odes Ekonomike te Kosovës dhe IADKU publikua gazeta mujore e Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)
e enjte, 13 qershor 2013

U publikua gazeta mujore e Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)


Tanimë edhe BSHBK-ja u bë me gazetë mujore, e cila do te publikohet një herë në muaj dhe do të ofrojë informata të rëndësishme për fermerët rreth aktiviteteve dhe angazhimeve të BSHBK-se e po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë përfshirë thirrje dhe aplikime në grante të ndryshme në sektorin e bujqësisë.
Mbahet Takimi tretë i GP për Blegtori
e hënë, 10 qershor 2013

Mbahet Takimi tretë i GP për Blegtori


U mbajt takimi i tretë i Grupit Punues (GP) për Blegtori – Sektori i Përpunimit të Qumështit, por pa ndonjë rezultat konkret për arsye dallimeve dhe pikëpamjeve të ndryshme të pjesëmarrjeve të pranishëm në takim.

Gentiana – Gentiana Lutea L.
e premte, 7 qershor 2013

Gentiana – Gentiana Lutea L.


Në qarkullim vjen: rrënja e Gentianës

Mendohet se emërtimi Gentiana rrjedh nga emri mbretit Ilir i cili ne shekullin e II para erës së re tregoj për vetit shëruese të kësaj bime. Shfrytëzimi i Gentianës për qëllime shëruese nuk ka shënua rënie deri në ditët e sotme. Gjendet në bjeshkë dhe livadhe të bjeshkëve të Evropës Jugore, Juglindore dhe Azisë së Vogël. Për shkak eksploatimit të pakontrolluar ky lloj është shumë i rrallë por gjithnjë e më shpesh vjen deri te zhdukja e saj.

Shërbela - (Salvia Officinalis L.)
e premte, 7 qershor 2013

Shërbela - (Salvia Officinalis L.)


Është kulturë që i pëlqen klima e ngrohët, rrjedhë nga Mesdheu ku edhe sot më së shumti mblidhet dhe kultivohet. Përdorej qysh herët nga popujt e lashtë. Grekët e kanë përdor kundër helmimeve nga gjarpërinjtë dhe shërim nga shumë sëmundjeve tjera.  Romakët e vjetër aq shumë e kanë vlerësuar sa atë e kanë quajtur bari shenjtë. Sot në botë sherbela e kultivuar në bregdetin Adriatik konsiderohet si më kualitative.

e enjte, 6 qershor 2013

Trajnimet për muajin Qershor 2013


Trajnimet që do të mbahen në Muajin Qershor për Departamente

Ndërtimi i vendqëndrimit të kafshëve
e hënë, 3 qershor 2013

Ndërtimi i vendqëndrimit të kafshëve


Ndërtimi i vendit ku qëndrojnë kafshët ka ndikim të madhe në  shëndetin e lopës dhe në prodhimtarinë e saj. Një vend pushim i rehatshëm është esencial për lopët, për shkak se ato pushojnë shumë  orë  në  ditë. Sipas disa studimeve nëse vendi i lopës është i rehatshëm dhe pa lagështi lopa qëndron e shtrire 10 deri 14 ore ne dite.

U konsolidua Bashkimi i Shoqatave Bujqësore të Kosovës [BSHBK]
e hënë, 3 qershor 2013

U konsolidua Bashkimi i Shoqatave Bujqësore të Kosovës [BSHBK]


Erdhi koha që edhe zëri i sektorit të bujqësisë të dëgjohet në institucionet relevante. Gjithë kjo duke ju falënderuar formimit të Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës që është ombrellë për 9 Shoqata nga sektori i bujqësisë në nivel të Kosovës dhe 2 unione regjionale të fermerëve.
Trajnimet për përfaqësuesit e shoqatave të fermerëve të përfaqësuara në Bashkimin e Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)
e premte, 31 maj 2013

Trajnimet për përfaqësuesit e shoqatave të fermerëve të përfaqësuara në Bashkimin e Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)


Në kuadër të projektit “ Fuqizimi i kapacitetit të shoqërisë civile për politik-bërje dhe konsultim me Qeverinë në sektorin e bujqësisë”, gjatë muajve Prill dhe Maj të këtij viti janë mbajtur trajnimet për përfaqësuesit e shoqatave të fermerëve të përfaqësuara në Bashkimin e Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK).

U mbajt takimi i Grupit Punues të sektorit të Hortikulturës për Pemë dhe Perime për Strategjinë e Ministrisë së Bujqësisë për periudhën vjeçare 2014-2020
e premte, 31 maj 2013

U mbajt takimi i Grupit Punues të sektorit të Hortikulturës për Pemë dhe Perime për Strategjinë e Ministrisë së Bujqësisë për periudhën vjeçare 2014-2020


Në vazhdën e takimeve konsultuese, u mbajt takimi i fundit i grupit punues të sektorit të Hortikulturës  për pemë dhe perime për hartimin e strategjisë së Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) për periudhën vjeçare 2014 – 2020.

Page 82 of 89First   Previous   77  78  79  80  81  [82]  83  84  85  86  Next   Last