en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Lajme' Category

Rëndësia e standardizimit të produkteve
e martë, 25 qershor 2013

Rëndësia e standardizimit të produkteve


“Një recetë e standardizuar është ajo recete e provuar , adaptuar, dhe riprovuar  disa herë për përdorim ne përpunim te ushqimit, dhe është gjetur se prodhon rezultate te mira dhe çdo here kur janë përdorur procedurat e sakta  me të njëjtat  të pajisje dhe të njëjtën sasi dhe cilësit e përbërëseve”.

Lëng i trashë (Sirup) Shtogu
e martë, 25 qershor 2013

Lëng i trashë (Sirup) Shtogu


Shtogu  është një bimë me efekte të forta terapeutike të cilat mund të përdoren për të trajtuar dhe për të parandaluar një numër të madh të sëmundjeveTek ne nga lulet e shtogut pergaditet lengu i shtogut.

Përmirësimi i kualitetit të qumështit
e martë, 25 qershor 2013

Përmirësimi i kualitetit të qumështit


Industria e qumështit në Kosovë viteve te fundit ka pasur një zhvillim te madhe, ku fermerët janë organizuar dhe janë orientuar nga tregu.  Investimet e deritashme ne sektorin e qumështit kane treguar rezultate te dukshme ne zhvillimin e fermerit nga niveli i ekonomisë familjare ne fermerë te orientuar nga tregu – ne industrinë përpunues te qumështit.

Ndikimi i kualitetit te qumështit ne profitabilitetin e fermës
e martë, 25 qershor 2013

Ndikimi i kualitetit te qumështit ne profitabilitetin e fermës


Ekzistojnë  shumë faktorë që kanë ndikim te drejt për drejt në profitabilitetin e fermave qumështore, siç janë: jo balancimi i racioneve dhe mungesa e sasisë së ushqimit, efikasiteti i riprodhimit, përdorimi i farave jo cilësore për mbarsim, jo menaxhimi i mirë i fermës,  higjiena në stallë, madhësia e kopesë, kualiteti i qumështit etj.

Rregulla të rëndësishme gjatë përpunimit
e premte, 21 qershor 2013

Rregulla të rëndësishme gjatë përpunimit


Të mësojmë  në lidhje me disa aspekte të cilësisë dhe sigurisë të kujdesemi kur ne përdorim këto teknika për ruajtjen e frutave.

Pektina
e premte, 21 qershor 2013

Pektina


Pektina eshte agjent natyral që gjendet ne frutat e pjekura dhe  përdoret ne xhema te ndryshëm dhe  produkte të ngjashme për të ndihmuar ne fitimin e masës se dendur te produktit. Gjindet tek mollët, ftoni, kumbulla, portokalli dhe fruta të tjera agrume, përmbajnë sasi të mëdha të pektinës, ndërsa frutat e  butë si qershia, rrushi dhe luleshtrydhet përmbajnë sasi të vogla të pektinës

Komunikatë për Tryezën e Rrumbullakët për Energji Alternative
e enjte, 20 qershor 2013

Komunikatë për Tryezën e Rrumbullakët për Energji Alternative


Sot me datë 20.06.2013 në ambientet e Hotel Victory në Prishtinë është mbajtur tryeza e rrumbullakët me temë “Shfrytëzimi i energjisë alternative në zonat rurale” organizuar nga Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë të Kosovës  - IADK dhe me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të institucioneve të ndryshme si Ministria e Bujqësisë, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor dhe Ministria e Zhvillimit Ekonomik, si dhe prej disa ambasadave të vendeve të BE-së në Kosovë.

Mbahet punëtoria e Mitrovicës
e enjte, 20 qershor 2013

Mbahet punëtoria e Mitrovicës


Pas punëtorisë se Pejës, u mbajt edhe punëtoria e radhës ajo e regjionit të Mitrovicës, që solli në vete një mori çështjesh për diskutim me tema të ndryshme për sektorin e bujqësisë dhe rendësin e pjesëmarrjes së fermerëve në vendimmarrje.

NJOFTIM: Tryeza e rrumbullakët për energji alternative
e mërkurë, 19 qershor 2013

NJOFTIM: Tryeza e rrumbullakët për energji alternative


IADK organizon Tryezën e rrumbullakët lidhur me: "Shfrytëzimin e energjisë alternative në zonat rurale" që do të organizohet:

Më: e enjte 20 qershor, 2013

Vend ndodhja: Hotel "Viktory", Prishtine

Ora: 10:00-14:00h

LAJM: Promovimi i energjisë alternative në sektorin e Bujqësisë
e mërkurë, 19 qershor 2013

LAJM: Promovimi i energjisë alternative në sektorin e Bujqësisë


Sot do të bëhet promovim i “Instalimi i sistemit të ngrohjes se ujit me energji diellore për pasterizimin e qumështit në qumështoren Aldi në Mitrovicë” me datën 19.06.2013, nga ora 10:00 për të vazhduar pastaj me  “Instalimin e tharëseve të frutave me energji diellore” në fshatin Runik komuna e Skenderajt me datën 21.06.2013, nga ora 10:00 dhe “Instalimin e pompave të ujit me energji diellore për ujitje” në fshatin Sibovc komuna e Podujevës, më datën 24.06.2013, nga ora 10:00.
Page 81 of 89First   Previous   76  77  78  79  80  [81]  82  83  84  85  Next   Last