en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Lajme' Category

Çfarë madhësie te kavanozit duhet të përdorim për ruajtje te produktit?
e martë, 23 korrik 2013

Çfarë madhësie te kavanozit duhet të përdorim për ruajtje te produktit?


Mësoni se çfarë kavanozë duhet të përdorni për ruajtjen të produktit dhe për ripërdorimin e kavanozëve.


Pse disa xhemeve i shtohet lëng limoni?
e martë, 23 korrik 2013

Pse disa xhemeve i shtohet lëng limoni?


Përse disa xhemvave i shtohet lëngu i limonit dhe mësoni më shumë rreth përgatitjes së xhemëve.


Brumi bazë i bukës së shtëpisë
e martë, 23 korrik 2013

Brumi bazë i bukës së shtëpisë


Si të përgatitet brumi bazë i bukës së shtëpisë dhe cilët janë përbërësit.
Përgatitja e Bukës së misrit
e martë, 23 korrik 2013

Përgatitja e Bukës së misrit


Si të përgatitet Buka e misrit që është  njëra nga gatimet më të vjetra në  kuzhinën kosovare.

Zhvillohen trajnimet ne përpunimin e produkteve tradicionale ne fshatin Sllakovc, komuna e Vushtrrisë
e hënë, 22 korrik 2013

Zhvillohen trajnimet ne përpunimin e produkteve tradicionale ne fshatin Sllakovc, komuna e Vushtrrisë


Një nga komponentët e projektit “Promovimi i shërbimeve te turizmit rural dhe infrastrukturës ne zonën e Shalës” është edukimi dhe trajnimi I grave ne përgatitjen e ushqimit dhe ofrimit te shërbimeve.

Kalkulimi i Kostos së Makinerisë së Fermës
e hënë, 22 korrik 2013

Kalkulimi i Kostos së Makinerisë së Fermës


Kostot e operimit dhe pronësisë të makinerisë, shpesh janë më shumë se gjysma e kostos së përgjithshme të prodhimit të kulturave për prodhuesit bujqësor dhe në mënyrë të konsiderueshme ndikojnë në profitabilitetin e fermës
Analiza e fizibilitetit për energjinë e ripërtëritshme në bujqësi  në Kosovë
e hënë, 22 korrik 2013

Analiza e fizibilitetit për energjinë e ripërtëritshme në bujqësi në Kosovë


Analiza e fizibilitetit për energjinë e ripërtërishme në bujqësi; Identifikimi dhe kryerja e një analize të fizibilitetit të burimeve të mundshme të energjisë së ripërtërishme në bujqësi, hortikulturë dhe përpunim të ushqimit në shkallë të vogël në Kosovë.

Të ushqyerit e qengjave
e enjte, 18 korrik 2013

Të ushqyerit e qengjave


Të ushqyerit dhe menaxhimi i qengjave, është një nga fazat më të rëndësishme në ciklin prodhues të deleve. Lloji apo mënyra e të ushqyerit varën nga shumë faktorë, duke përfshirë: çfarë janë kërkesat e tregut për mishin e qengjit, sistemin e prodhimit, llojin e ushqimeve që i kemi në dispozicion. Kështu pra, karakteristikat gjenetike të kopesë, drejtimi i prodhimtarisë, mundësia dhe kërkesat e tregut, si dhe shpenzimet e të ushqyerit, përcaktojnë se në çfarë lloji të ushqimit do të orientohemi dhe cilat burime të lëndëve ushqyese do t’i përdorim për të balancuar racionin.
Të ushqyerit e deleve
e enjte, 18 korrik 2013

Të ushqyerit e deleve


Të ushqyerit e deleve paraqet një ndër shpenzimet më të mëdha në prodhimtarinë e deleve, ku arrijnë rreth 50 - 70 % të shpenzimeve të gjithmbarshme në industrinë e deleve. Për këtë arsye, përgatitjes së ushqimit duhet t’i kushtojmë kujdes të madh, si nga aspekti i sasisë, po ashtu edhe nga aspekti i cilësisë. Nisur nga ky fakt mund të përfundojmë se nëse shpenzimet e ushqimit i mbajmë nën kontroll, ose, thënë ndryshe, delet i ushqejmë në mënyrë të drejtë, atëherë edhe prodhuesit e deleve do të kenë mundësi më të mëdha për të pasur fitim, në të kundërtën, ata do të shkojnë në humbje.
Zgjedhën përfituesit e Odave/Bujtinave për vitin e Parë
e mërkurë, 17 korrik 2013

Zgjedhën përfituesit e Odave/Bujtinave për vitin e Parë


Zgjedhën 3 përfitues për Aktivitetin 3: Restaurimi i gjashtë odave/bujtinave, në Projektin: “Promovimi i shërbimeve të turizmit rural dhe infrastrukturës në Zonën e Shalës” financuar nga BE dhe zbatuar nga IADK në partneritet me Komunën e Mitrovicës dhe Komunën e Vushtrrisë.

Page 79 of 89First   Previous   74  75  76  77  78  [79]  80  81  82  83  Next   Last