en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Lajme' Category

Shijo produkte te freskëta tradicionale
e mërkurë, 14 gusht 2013

Shijo produkte te freskëta tradicionale


"Shijo produkte te freskëta tradicionale" është motoja e pikës promovuese e krijuara nga IADK. Qellimi i krijimit te kësaj pike eshte promovimi dhe krijimi i lidhjes ne mes te  fermerëv dhe konsumatoreve.


e martë, 13 gusht 2013

KONKURS PËR PUNË


Konkurs për punë. Pozita: Projekt Menaxher

Punëtoritë Regjionale për regjionin e Pejës, Mitrovicës, Prizrenit dhe Gjilanit
e mërkurë, 7 gusht 2013

Punëtoritë Regjionale për regjionin e Pejës, Mitrovicës, Prizrenit dhe Gjilanit


Gjatë muajve Qershor dhe Korrik 2013 janë mbajtur katër punëtori regjionale për katër regjionet e Kosovës me qëllim të diskutimit, rishikimit dhe analizimit të strategjive të komunave të regjioneve përkatëse në sektorin e bujqësisë dhe problemeve me të cilat ballafaqohen këta fermerë të këtyre regjioneve.


Çështja e TVSH-së për sektorin e qumështit
e mërkurë, 7 gusht 2013

Çështja e TVSH-së për sektorin e qumështit


Shoqata e Prodhuesve dhe Përpunuesve të Qumështit (SHPQK) është në vazhdën e takimeve dhe konsultimeve me Ministrinë e Bujqësisë dhe atë të Financave për reduktimin apo edhe heqjen totale të TVSH-së për qumështin e freskët.

Përgatitja e  Silazhes së Misrit
e martë, 6 gusht 2013

Përgatitja e Silazhes së Misrit


Silazha e misrit kryesisht është burimi kryesor i ushqimeve voluminoze në të ushqyerit e ripërtypësve. Kualiteti i ushqimit dhe ana ekonomike e silazhes së misrit janë faktorët kryesor ne vlerësimin se sa duhet te ushqehen kafshët me silazh te misrit . Ne vendet evropiane me shume se 90 % e ushqimit te kafshëve qe prodhohet është i konservuar si silazhe.


Reçel prej ftoni
e martë, 6 gusht 2013

Reçel prej ftoni


Mësoni hapat dhe këshilla për përgatitjen e Reçelit prej ftoni.

Reçel kajsie
e martë, 6 gusht 2013

Reçel kajsie


Mësoni hapat dhe këshilla për përgatitjen e Reçelit të kajsisë.


Pse duhet te organizohen fermerët ?
e martë, 6 gusht 2013

Pse duhet te organizohen fermerët ?


Fermat ne Kosove  janë të vogla dhe mjaft të shpërndara. Madhësia mesatare e fermës është 2.36 ha.

Shpërndahen pulat vojse dhe ushqimi për pula tek përfituesit
e enjte, 25 korrik 2013

Shpërndahen pulat vojse dhe ushqimi për pula tek përfituesit


Shpërndahen pulat vojse nga 100 sosh për përfitues dhe ushqim (koncentrat) për pula vojse nga 400 kg secilit për 5 përfituesit e zgjedhur.

Mbahet punëtoria e katërt regjionale në Gjilan
e martë, 23 korrik 2013

Mbahet punëtoria e katërt regjionale në Gjilan


Pas punëtorive të Pejës, Mitrovicës dhe Prizrenit u mbajt punëtoria e radhës në regjionin e Gjilanit, ku u diskutuan tema të ndryshme me rëndësi për sektorin e bujqësisë në këtë regjion dhe rekomandimet lidhur me punën e BSHBK-së në të ardhmen.

Page 78 of 89First   Previous   73  74  75  76  77  [78]  79  80  81  82  Next   Last