en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Lajme' Category

e mërkurë, 21 gusht 2013

NJOFTIM PËR RI-TENDER


Njoftim për ri-tender për "Furnizimi dhe instalimi i turbinës për prodhimin e energjisë nga uji"

e mërkurë, 21 gusht 2013

NJOFTIM PËR OFERTË


Njoftim për ofertë për "Furnizim me fidane të mjedrrës dhe manaferrës si dhe inpute tjera përcjellëse”

e mërkurë, 21 gusht 2013

NJOFTIM PËR OFERTË


Njoftim për ofertë për "Furnizim dhe montim i rrethojës metalike në objektin “Qendra edukuese e fermerëve” në Vushtrri

Trajnimet për muajin Gusht
e martë, 20 gusht 2013

Trajnimet për muajin Gusht


Trajnimet e planifikuara për Muajin Gusht 2013.

Kalendula – Calendula Officinalis L.
e martë, 20 gusht 2013

Kalendula – Calendula Officinalis L.


Në qarkullim vjen: Kokat e thara të lulesave
Ka prejardhje prej Mesdheut, është përdor edhe në kohërat e lashta nga popujt e vjetër si bimë mjekësore.Rozëmarinë–Rosmarinus Officinalis
e martë, 20 gusht 2013

Rozëmarinë–Rosmarinus Officinalis


Në qarkullim gjendet si:
Gjethe e rozmarinës – Rosmarini folium

Vaji eterik i rozmarinës – Rosmarini aetheroleum

Rozmarinën si bimë aromatike dhe mjekësore e kanë përdorur popujt e vjetër. Vjen nga Mesdheu. Gjenden si bime në formë të egër gjatë tërë Mesdheut, dhe po ashtu në formë të kultivuar gjendet në të njëjtat vende.

Publikohet numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së
e hënë, 19 gusht 2013

Publikohet numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së


Doli në publikim numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së, e cila përfshinë informata në lidhje me aktivitetet dhe angazhimet e BSHBK-së për muajin Korrik dhe po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë.

Ujitja e Pemëve
e hënë, 19 gusht 2013

Ujitja e Pemëve


Pema rritet mire nëse ujitet rregullisht. Thatësia shkakton zvogëlimin e madhësisë së frutave dhe vonon rritjen, posaçërisht tek pemët   e reja. Simptomat më të ashpra të pamjaftueshmërisë së ujit janë: vyshkja e gjethes, përdredhja e gjethes, djegia nga dielli etj. Reagimi i pemës do te rezultojë me zvogëlimin e madhësisë së saj, rrudhje dhe humbje të lagështisë si dhe djegien nga dielli.

Mbajtja e pulave në forme ekstensive dhe gjysmë intensive
e hënë, 19 gusht 2013

Mbajtja e pulave në forme ekstensive dhe gjysmë intensive


Mbarështimi i shpendëve shtëpiake është një dege e rëndësishme e prodhimit blegtoral ne vendin tone dhe ne bote. Ai përben një aktivitet ekonomik, burim te ardhurash dhe ushqim me vlere të larte për konsumatorin. Qëllimi kryesor i mbajtjes se shpendëve është shndërrimi me efektivitet i ushqimeve të ndryshme ne veze e mish, produkte me vlere të larte ushqimore për njerëzit.
Hijezimi i serrave
e enjte, 15 gusht 2013

Hijezimi i serrave


Për shkak të rrezatimit të fortë diellorë gjatë mujave të verës, e sidomos në korrik dhe gusht në serra krijohen probleme të theksuara në zhvillimin normal të bimëve ngase në serra ka ngritje shumë të madhe të temperaturës së ajrit, si dhe shkaktohen  djegie të frutave të perimeve dhe ngjyrosje jo uniforme të tyre.


Page 77 of 89First   Previous   72  73  74  75  76  [77]  78  79  80  81  Next   Last