en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Pse disa xhemeve i shtohet lëng limoni?

Natyra acidike që e posedon fruti ne brendësin e saj  gjithashtu ndikon se sa i mirë  xhemi do të bëhet (sikurse shkalla e pektinës). Shtimi në lëngjet natyrale acidike, si lëngu limonit, gjithashtu ndihmon  në parandalimin e  xhemit në  ‘çngjyrosje’ dhe  mund tu japë një përmirësim shijes dhe ngjyrës së xhemit. Mund të përdorni lëng limoni në shishe apo të freskët. Po ashtu, mund te përdorni lëngjet tjera plotësuese te shumica e xhemëve të frutave. Në vend se të përdorni lëng limoni  mund te përdorni lëngun e rrush serezit te kuq të freskët në xhemin e dredhëzave  , ose një lloj acidi të mollës në xhemin e manaferrës, etj.