en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Shtatë fermerë përfitojnë laktofriza dhe pajisje përcjellëse

16 Nentor 2012
Mundësuar nga projekti "Edukimi dhe Konsolidimi i fermerëve në Kosovë" është bërë
shpërndarja dhe testimi i laktofrizave dhe paisjeve percjellese në komunen  e Vushtrrisë, Mitrovicës, Podujevës dhe Skenderajt.

Lista e pajisjeve e pranuar nga perfituesit:

 

1

Laktoftiz 1000 liter kapacitet

 

cope

 

1

2

Pompë centrifugale 3000-3200 lit/h

Cope

1

3

Gyp plastik – transportues i qumeshtit

Cope

1

4

Baze per pastrimin e laktofrizit

Liter

25

5

Acid për pastrimin e laktofrizit

Litër

25

6

Brushe për pastrimin e laktofrizit

Copë

1

7

Brushe për pastrimin e pajisjeve te qumështit

Copë

1

8

Ekomilk digjital për matjen e se paku 6 parametrave te qumështit

Copë

1

9

Pistolete alkoolike

Copë

1

10

Alkool 75 % 

Litër

10

11

Kantë për matjen e qumështit

Copë

1

Lista e fermerëve që kanë përfituar laktofriz dhe paisjet tjera:

Nr.

Emri&Mbiemri

Komuna

Fshati

1

Hamdi Shabani

Skenderaj

Mikushnice

2

Safet  Maloku

Podujeve

Bellopoje

3

Ramiz Mulaku

Drenas

Komoran

4

Muharrem Syla

Drenas

Kishnareke

5

Jeton Haradinaj

Vushtrri

Stanofc

6

Nysret Latifi

Vushtrri

Dumnice

7

Isuf Ramadani

Skenderaj

Buroje


IADK do të vazhdojë përkrahjen e gjithë fermerëve të Kosovës pa dallime përkatësie, në mënyrë që të kontribojë në kohezionin social dhe zhvillimin e bujqësisë në Kosovë.
Posted in: Lajme, Blegtori