en-US
 
  • Site
  • Web
Search
JANË SHPËRNDANË PAJISJET PËR BLETARË NË KUADËR TË PROJEKTIT BfdW
e martë, 19 shtator 2017

JANË SHPËRNDANË PAJISJET PËR BLETARË NË KUADËR TË PROJEKTIT BfdW


Me datat 29, 30 dhe 31 Gusht në kuadër të projektit Brot fűr die Welt (BfdW) janë shpërndarë pajisjet për bletarët përfitues në Komunat: Skenderaj, Ferizaj dhe Zubin Potok.

...më shumë
NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN SHTATOR 2017
e premte, 8 shtator 2017

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN SHTATOR 2017


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Shtator 2017 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.
...më shumë
e enjte, 31 gusht 2017

NJOFTIM PËR OFERTË


Publikohet njoftimi për ofertë për furnizim me makineri bujqësore dhe laktofriz.
...më shumë
NËNSHKRIMI I KONTRATAVE PËR PËRFITUESIT E PAISJEVE TË BLETARISË  DHE MBAJTJA E TRAJNIMIT  MENAXHIMI  I  FERMËS NË KOMUNEN E ZUBIN POTOKUT
e mërkurë, 30 gusht 2017

NËNSHKRIMI I KONTRATAVE PËR PËRFITUESIT E PAISJEVE TË BLETARISË DHE MBAJTJA E TRAJNIMIT MENAXHIMI I FERMËS NË KOMUNEN E ZUBIN POTOKUT


Organizata  Joqeveritare Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë  së Kosovës (IADK) është duke zbatuar  projektin “Mundësimi i vetëpunësimit të rinisë dhe grupeve të margjinalizuara në viset rurale të Kosovës” i financuar nga Donatori Brot fűr die Welt (BfdW)  nga Gjermania ,dhe bashkë financuar nga Komuna e Zubin Potokut.
...më shumë
U NËNSHKRUAN KONTRATAT ME PËRFITUESIT E PAJISJEVE PËR BLETARI NGA KOMUNAT E SKENDERAJ DHE FERIZAJ
e hënë, 28 gusht 2017

U NËNSHKRUAN KONTRATAT ME PËRFITUESIT E PAJISJEVE PËR BLETARI NGA KOMUNAT E SKENDERAJ DHE FERIZAJ


Me datën 3 dhe 4 Gusht, u nënshkruan kontratat me përfituesit e pajisjeve për bletari nga Komuna Skenderajt dhe Komuna e Ferizajt në kuadër të projektit "Mundësimi i vetëpunësimit të rinisë dhe grupeve të margjinalizuara në viset rurale të Kosovës” i financuar nga Donatori Brot fűr die Welt (BfdW) nga Gjermania, dhe bashkë financuar nga Komuna e Ferizajt dhe Komuna e Skenderajt.

...më shumë
e premte, 11 gusht 2017

LISTA FINALE E FERMERËVE PËRFITUES TË GRANTEVE NË TË GJITHA KOMUNAT, PROJEKTI GIZ 2017


Në kuadër të projektit "Promovimi i sektorit të bujqësisë si nxitës i rritjes ekonomike dhe punësimit “ në komunat Kosoves Lipjan, Shtime dhe Vushtrri, i përkrahur nga GIZ, në tri komunat e pëfshira (Vushtrri, Lipjan dhe Shtime) 193 kandidatë kanë aplikuar në sektorë të ndryshëm të bujqësisë dhe 70 të cilët i kanë përmbushur kriteret e projektit janë përkrahur.
...më shumë
e mërkurë, 2 gusht 2017

FTESË PËR APLIKIM PËR TRAJNIME NË SEKTORIN E BLEGTORISË


IADK përmes këtij trajnimi do të trajnojë fermerët mbi bazën e kurrikulave të miratuara nga Agjencia e Akreditimit të Kosovës. Pjesëmarrësit do të trajnohen në 14 module apo 186 orë të trajnimit teorik dhe praktik në nivel ferme që do të zgjasin 28 ditë. Në fund të trajnimit, pjesëmarrësit do të marrin titullin Teknik i Blegtorisë i nivelit të tretë.
...më shumë
NË IADK QËNDROI EKSPERTI NGA HOLANDA
e enjte, 27 korrik 2017

NË IADK QËNDROI EKSPERTI NGA HOLANDA


Në kuadër të projektit  Ecodairy,  IADK-në e ka vizituar eksperti Holandez Gert Veldhorst. Gjatë qëndrimit të tij janë përfituar shumë përvoja në rrafshin e menaxhimit të fermes e sidomos në mbajtjen e higjenes në stalla. 
...më shumë
BËHET PËRZGJEDHJA E PËRFITUESVE PËR PAJISJE PËR BLETË NË KOMUNËN E FERIZAJT
e enjte, 27 korrik 2017

BËHET PËRZGJEDHJA E PËRFITUESVE PËR PAJISJE PËR BLETË NË KOMUNËN E FERIZAJT


Në kuadër të projektit  në Komunën e Ferizajt për përfitimin e pajisjeve në bletari kanë aplikuar 20  bletar dhe komisioni i përberë nga ekspertët e IADK-së dhe Komunës së Ferizajt, ka vizituar të gjithë aplikuesit dhe ka përzgjedhur 10 përfitues te cilët kanë arritur te marrin me se shumti pike gjate vizitave dhe verifikimit te gjendjes ne terren.

...më shumë
PËRFUNDUAN SESIONET INFORMUESE
e hënë, 3 korrik 2017

PËRFUNDUAN SESIONET INFORMUESE


Siç jeni njoftuar nëpërmes mjeteve të informimit dhe shpalljeve të vendosura pranë komunave, IADK ka realizuar sesionet informuese në komunën e Shitmes, Lipjanit dhe Vushtrrisë.
...më shumë
Page 1 of 5First   Previous   [1]  2  3  4  5  Next   Last