en-US
 
  • Site
  • Web
Search
TEKNIKA E MBJELLJES SË FIDANEVE
e mërkurë, 26 tetor 2016

TEKNIKA E MBJELLJES SË FIDANEVE


Për mbjellje te fidanëve vlen rregulla sa më parë që të mbillen është më mirë. Prandaj me e mirë është mbjellja vjeshtore e pemëve sesa  ajo pranverore. Para mbjelljes është mirë që toka të punohet deri në thellësi 70 cm. Për mbjellje duhet të hapen gropat aq e madhe sa sistemi rrënjor i fidanit të vendoset lirshëm në gropë

...më shumë
DITA E GËSHTENJËS
e premte, 21 tetor 2016

DITA E GËSHTENJËS


Me qëllim të promovimit të turizmit dhe vlerave tradicionale që ofron zona e Dukagjinit, është organizuar “Dita e Gështenjës” në kuadër të projektit “Turizmi rural për zhvillimin ekonomik të zonës ndërkufitare të Kosovës dhe Malit të Zi” i financuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe zbatuar nga IADK në partneritet me shoqatën “Golden Honey” nga komuna e Deçanit.

...më shumë
IADK MERR PJESË NË KUVENDIN E PARË VJETOR TË SAESN DHE KONFERENCËN E 3-TË RAJONALE TË SHËRBIMEVE KËSHILLIMORE TË EVROPËS JUGLINDORE
e mërkurë, 19 tetor 2016

IADK MERR PJESË NË KUVENDIN E PARË VJETOR TË SAESN DHE KONFERENCËN E 3-TË RAJONALE TË SHËRBIMEVE KËSHILLIMORE TË EVROPËS JUGLINDORE


IADK si anëtare e rrjetit të SEASN (South East Advisory Service Network)  merr  pjesë në Kuvendin e parë vjetor dhe konferencën e tretë rajonale të  shërbimeve këshillimore të Evropës juglindore
...më shumë
IADK SË BASHKU ME PËRFITUESET E SAJ KA MARRË PJESË NË PANAIRIN E PRODUKTEVE BUJQËSORE DHE AGROINDUSTRIALE  “PRISHTINA 2016”
e mërkurë, 19 tetor 2016

IADK SË BASHKU ME PËRFITUESET E SAJ KA MARRË PJESË NË PANAIRIN E PRODUKTEVE BUJQËSORE DHE AGROINDUSTRIALE “PRISHTINA 2016”


Më 28 Shtator 2016 deri me 01.10.2016 në qendrën e panaireve në Shkabaj të Prishtinës u mbajt panairi i  produkteve Bujqesore dhe Agroindustriale “ Prishtina 2016 ”, i cili organizohet nga Oda Ekonomike e Kosovës dhe Ministria e Bujqesisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural. Në panair janë ekspozuar produktet jo vetëm nga Kosova por edhe nga vendet e Ballaknit e më gjerë
...më shumë
IADK VIZITOHET NGA NJË GRUP I FEMERËVE NGA TROPOJA
e hënë, 17 tetor 2016

IADK VIZITOHET NGA NJË GRUP I FEMERËVE NGA TROPOJA


Nën organizimin dhe drejtimin e Shoqatës “Integrimi” Topojë”, më 13 Tetor 2016  një grup i fermereve  nga zona e Tropojës kanë vizituar IADK-në dhe disa fermere në Regjionin e Mitrovicës. Shoqata nga Tropoja në mbështetje të një fondacioni holandez është duke i përkrahur fermerët në ngritje të pemishteve të vogla me pemë, ndërtimin e miniserrave, miniferma pulash etj. 

...më shumë
Page 7 of 122First   Previous   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Next   Last