en-US
 
  • Site
  • Web
Search
LAJM: Promovimi i energjisë alternative në sektorin e Bujqësisë
e mërkurë, 19 qershor 2013

LAJM: Promovimi i energjisë alternative në sektorin e Bujqësisë


Sot do të bëhet promovim i “Instalimi i sistemit të ngrohjes se ujit me energji diellore për pasterizimin e qumështit në qumështoren Aldi në Mitrovicë” me datën 19.06.2013, nga ora 10:00 për të vazhduar pastaj me  “Instalimin e tharëseve të frutave me energji diellore” në fshatin Runik komuna e Skenderajt me datën 21.06.2013, nga ora 10:00 dhe “Instalimin e pompave të ujit me energji diellore për ujitje” në fshatin Sibovc komuna e Podujevës, më datën 24.06.2013, nga ora 10:00.
...më shumë
Nënshkruhet Memorandumi në mes të OE të Kosovës dhe IADK
e premte, 14 qershor 2013

Nënshkruhet Memorandumi në mes të OE të Kosovës dhe IADK


U Nënshkrua Memorandumi në mes të Odes Ekonomike te Kosovës dhe IADK...më shumë
U publikua gazeta mujore e Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)
e enjte, 13 qershor 2013

U publikua gazeta mujore e Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)


Tanimë edhe BSHBK-ja u bë me gazetë mujore, e cila do te publikohet një herë në muaj dhe do të ofrojë informata të rëndësishme për fermerët rreth aktiviteteve dhe angazhimeve të BSHBK-se e po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë përfshirë thirrje dhe aplikime në grante të ndryshme në sektorin e bujqësisë. ...më shumë
Mbahet Takimi tretë i GP për Blegtori
e hënë, 10 qershor 2013

Mbahet Takimi tretë i GP për Blegtori


U mbajt takimi i tretë i Grupit Punues (GP) për Blegtori – Sektori i Përpunimit të Qumështit, por pa ndonjë rezultat konkret për arsye dallimeve dhe pikëpamjeve të ndryshme të pjesëmarrjeve të pranishëm në takim.

...më shumë
Gentiana – Gentiana Lutea L.
e premte, 7 qershor 2013

Gentiana – Gentiana Lutea L.


Në qarkullim vjen: rrënja e Gentianës

Mendohet se emërtimi Gentiana rrjedh nga emri mbretit Ilir i cili ne shekullin e II para erës së re tregoj për vetit shëruese të kësaj bime. Shfrytëzimi i Gentianës për qëllime shëruese nuk ka shënua rënie deri në ditët e sotme. Gjendet në bjeshkë dhe livadhe të bjeshkëve të Evropës Jugore, Juglindore dhe Azisë së Vogël. Për shkak eksploatimit të pakontrolluar ky lloj është shumë i rrallë por gjithnjë e më shpesh vjen deri te zhdukja e saj.

...më shumë
Page 159 of 178First   Previous   154  155  156  157  158  [159]  160  161  162  163  Next   Last