en-US
 
  • Site
  • Web
Search
Certifikimi i pjesëmarrësve në trajnime për Aftësitë Komunikuese
e mërkurë, 26 qershor 2013

Certifikimi i pjesëmarrësve në trajnime për Aftësitë Komunikuese


U certifikuan 24 pjesëmarrës në trajnimet e organizuara nga IADK-ja për përfaqësuesit e shoqatave fermere të përfaqësuara në BSHBK. 


...më shumë
Rëndësia e standardizimit të produkteve
e martë, 25 qershor 2013

Rëndësia e standardizimit të produkteve


“Një recetë e standardizuar është ajo recete e provuar , adaptuar, dhe riprovuar  disa herë për përdorim ne përpunim te ushqimit, dhe është gjetur se prodhon rezultate te mira dhe çdo here kur janë përdorur procedurat e sakta  me të njëjtat  të pajisje dhe të njëjtën sasi dhe cilësit e përbërëseve”.

...më shumë
Lëng i trashë (Sirup) Shtogu
e martë, 25 qershor 2013

Lëng i trashë (Sirup) Shtogu


Shtogu  është një bimë me efekte të forta terapeutike të cilat mund të përdoren për të trajtuar dhe për të parandaluar një numër të madh të sëmundjeveTek ne nga lulet e shtogut pergaditet lengu i shtogut.

...më shumë
Përmirësimi i kualitetit të qumështit
e martë, 25 qershor 2013

Përmirësimi i kualitetit të qumështit


Industria e qumështit në Kosovë viteve te fundit ka pasur një zhvillim te madhe, ku fermerët janë organizuar dhe janë orientuar nga tregu.  Investimet e deritashme ne sektorin e qumështit kane treguar rezultate te dukshme ne zhvillimin e fermerit nga niveli i ekonomisë familjare ne fermerë te orientuar nga tregu – ne industrinë përpunues te qumështit.

...më shumë
Ndikimi i kualitetit te qumështit ne profitabilitetin e fermës
e martë, 25 qershor 2013

Ndikimi i kualitetit te qumështit ne profitabilitetin e fermës


Ekzistojnë  shumë faktorë që kanë ndikim te drejt për drejt në profitabilitetin e fermave qumështore, siç janë: jo balancimi i racioneve dhe mungesa e sasisë së ushqimit, efikasiteti i riprodhimit, përdorimi i farave jo cilësore për mbarsim, jo menaxhimi i mirë i fermës,  higjiena në stallë, madhësia e kopesë, kualiteti i qumështit etj.

...më shumë
Page 157 of 178First   Previous   152  153  154  155  156  [157]  158  159  160  161  Next   Last