en-US
 
  • Site
  • Web
Search
Ndërtimi urës në fshatin Sllakofcë
e enjte, 29 gusht 2013

Ndërtimi urës në fshatin Sllakofcë


Në kuadër të Projektit “Promovimi i shërbimeve të turizmit rural dhe infrastrukturës në zonën e Shalës filluan punimet për ndërtimin e urës në fshatin Sllakofc.


...më shumë
Trajnim praktik në pikën përpunuese të pemëve dhe perimeve në fshatin Broboniq , Komuna e Mitrovicës
e enjte, 29 gusht 2013

Trajnim praktik në pikën përpunuese të pemëve dhe perimeve në fshatin Broboniq , Komuna e Mitrovicës


Në fshatin Bradash, komuna e Podujevës  është formuar grupi i grave i përbëre nga 13 kandidate , te cilat janë duke  ndjekur  trajnimet, ne higjiene, standardizim, mbajtje te shënimeve dhe përpunimin e pemëve ne produktet me te kërkuara ne treg.  Ky trajnim përfshinë 20 seanca.

...më shumë
Ditë Fushore në promovimin e serrës për prodhimin organik të perimeve
e martë, 27 gusht 2013

Ditë Fushore në promovimin e serrës për prodhimin organik të perimeve


Organizata Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë në Kosovë (IADK) është duke implementuar projektin 3 vjeçar “Edukimi dhe Konsolidimi i Fermerëve në Kosovë”, i cili është duke kontribuar në organizimin dhe edukimin e fermerëve, ngritjen e rendimentit, diversifikimin e prodhimtarisë bujqësore në Kosovë dhe futjen e teknologjive të reja në sektorin e bujqësisë.

...më shumë
Kërkesat për lëndë ushqyese për lopët qumështore
e martë, 27 gusht 2013

Kërkesat për lëndë ushqyese për lopët qumështore


Kërkesat për lëndë ushqyese dhe niveli i konsumit ndryshon në mënyrë të konsiderueshme gjatë fazës se laktacionit të lopës. Konsumi ditor i lëndës së thatë dhe kërkesat për prodhim të qumështit nuk janë gjithmonë në balancë nga pikëpamja e kërkesave ushqimore, pra periudha e  laktacionit duhet të ndahet në katër faza.

...më shumë
Promovimi i kulturave te reja – dredhëzës,  teknologjitë e kultivimit
e martë, 27 gusht 2013

Promovimi i kulturave te reja – dredhëzës, teknologjitë e kultivimit


Në këtë vit IADK ka vazhduar me mbështetjen e fermerëve serb me paketën stimuluese për kultivimin e dredhëzës. Kjo paketë përmban: fidanët e dredhëzës të varieteteve (Alba, Maja dhe Roksana), inputet tjera për mbrojtje dhe ujitje


...më shumë
Page 151 of 181First   Previous   146  147  148  149  150  [151]  152  153  154  155  Next   Last