en-US
 
  • Site
  • Web
Search
Kalendula – Calendula Officinalis L.
e martë, 20 gusht 2013

Kalendula – Calendula Officinalis L.


Në qarkullim vjen: Kokat e thara të lulesave
Ka prejardhje prej Mesdheut, është përdor edhe në kohërat e lashta nga popujt e vjetër si bimë mjekësore....më shumë
Rozëmarinë–Rosmarinus Officinalis
e martë, 20 gusht 2013

Rozëmarinë–Rosmarinus Officinalis


Në qarkullim gjendet si:
Gjethe e rozmarinës – Rosmarini folium

Vaji eterik i rozmarinës – Rosmarini aetheroleum

Rozmarinën si bimë aromatike dhe mjekësore e kanë përdorur popujt e vjetër. Vjen nga Mesdheu. Gjenden si bime në formë të egër gjatë tërë Mesdheut, dhe po ashtu në formë të kultivuar gjendet në të njëjtat vende.

...më shumë
Publikohet numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së
e hënë, 19 gusht 2013

Publikohet numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së


Doli në publikim numri i 3-të i gazetës mujore të BSHBK-së, e cila përfshinë informata në lidhje me aktivitetet dhe angazhimet e BSHBK-së për muajin Korrik dhe po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë.

...më shumë
Ujitja e Pemëve
e hënë, 19 gusht 2013

Ujitja e Pemëve


Pema rritet mire nëse ujitet rregullisht. Thatësia shkakton zvogëlimin e madhësisë së frutave dhe vonon rritjen, posaçërisht tek pemët   e reja. Simptomat më të ashpra të pamjaftueshmërisë së ujit janë: vyshkja e gjethes, përdredhja e gjethes, djegia nga dielli etj. Reagimi i pemës do te rezultojë me zvogëlimin e madhësisë së saj, rrudhje dhe humbje të lagështisë si dhe djegien nga dielli.

...më shumë
Mbajtja e pulave në forme ekstensive dhe gjysmë intensive
e hënë, 19 gusht 2013

Mbajtja e pulave në forme ekstensive dhe gjysmë intensive


Mbarështimi i shpendëve shtëpiake është një dege e rëndësishme e prodhimit blegtoral ne vendin tone dhe ne bote. Ai përben një aktivitet ekonomik, burim te ardhurash dhe ushqim me vlere të larte për konsumatorin. Qëllimi kryesor i mbajtjes se shpendëve është shndërrimi me efektivitet i ushqimeve të ndryshme ne veze e mish, produkte me vlere të larte ushqimore për njerëzit.
...më shumë
Page 150 of 178First   Previous   145  146  147  148  149  [150]  151  152  153  154  Next   Last