en-US
 
  • Site
  • Web
Search
Gentiana – Gentiana Lutea L.
e premte, 7 qershor 2013

Gentiana – Gentiana Lutea L.


Në qarkullim vjen: rrënja e Gentianës

Mendohet se emërtimi Gentiana rrjedh nga emri mbretit Ilir i cili ne shekullin e II para erës së re tregoj për vetit shëruese të kësaj bime. Shfrytëzimi i Gentianës për qëllime shëruese nuk ka shënua rënie deri në ditët e sotme. Gjendet në bjeshkë dhe livadhe të bjeshkëve të Evropës Jugore, Juglindore dhe Azisë së Vogël. Për shkak eksploatimit të pakontrolluar ky lloj është shumë i rrallë por gjithnjë e më shpesh vjen deri te zhdukja e saj.

...më shumë
Shërbela - (Salvia Officinalis L.)
e premte, 7 qershor 2013

Shërbela - (Salvia Officinalis L.)


Është kulturë që i pëlqen klima e ngrohët, rrjedhë nga Mesdheu ku edhe sot më së shumti mblidhet dhe kultivohet. Përdorej qysh herët nga popujt e lashtë. Grekët e kanë përdor kundër helmimeve nga gjarpërinjtë dhe shërim nga shumë sëmundjeve tjera.  Romakët e vjetër aq shumë e kanë vlerësuar sa atë e kanë quajtur bari shenjtë. Sot në botë sherbela e kultivuar në bregdetin Adriatik konsiderohet si më kualitative.

...më shumë
e enjte, 6 qershor 2013

Trajnimet për muajin Qershor 2013


Trajnimet që do të mbahen në Muajin Qershor për Departamente

...më shumë
Ndërtimi i vendqëndrimit të kafshëve
e hënë, 3 qershor 2013

Ndërtimi i vendqëndrimit të kafshëve


Ndërtimi i vendit ku qëndrojnë kafshët ka ndikim të madhe në  shëndetin e lopës dhe në prodhimtarinë e saj. Një vend pushim i rehatshëm është esencial për lopët, për shkak se ato pushojnë shumë  orë  në  ditë. Sipas disa studimeve nëse vendi i lopës është i rehatshëm dhe pa lagështi lopa qëndron e shtrire 10 deri 14 ore ne dite.

...më shumë
U konsolidua Bashkimi i Shoqatave Bujqësore të Kosovës [BSHBK]
e hënë, 3 qershor 2013

U konsolidua Bashkimi i Shoqatave Bujqësore të Kosovës [BSHBK]


Erdhi koha që edhe zëri i sektorit të bujqësisë të dëgjohet në institucionet relevante. Gjithë kjo duke ju falënderuar formimit të Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës që është ombrellë për 9 Shoqata nga sektori i bujqësisë në nivel të Kosovës dhe 2 unione regjionale të fermerëve.
...më shumë
Page 142 of 160First   Previous   137  138  139  140  141  [142]  143  144  145  146  Next   Last