en-US
 
  • Site
  • Web
Search
U publikua gazeta mujore e Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)
e enjte, 13 qershor 2013

U publikua gazeta mujore e Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)


Tanimë edhe BSHBK-ja u bë me gazetë mujore, e cila do te publikohet një herë në muaj dhe do të ofrojë informata të rëndësishme për fermerët rreth aktiviteteve dhe angazhimeve të BSHBK-se e po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë përfshirë thirrje dhe aplikime në grante të ndryshme në sektorin e bujqësisë. ...më shumë
Mbahet Takimi tretë i GP për Blegtori
e hënë, 10 qershor 2013

Mbahet Takimi tretë i GP për Blegtori


U mbajt takimi i tretë i Grupit Punues (GP) për Blegtori – Sektori i Përpunimit të Qumështit, por pa ndonjë rezultat konkret për arsye dallimeve dhe pikëpamjeve të ndryshme të pjesëmarrjeve të pranishëm në takim.

...më shumë
Gentiana – Gentiana Lutea L.
e premte, 7 qershor 2013

Gentiana – Gentiana Lutea L.


Në qarkullim vjen: rrënja e Gentianës

Mendohet se emërtimi Gentiana rrjedh nga emri mbretit Ilir i cili ne shekullin e II para erës së re tregoj për vetit shëruese të kësaj bime. Shfrytëzimi i Gentianës për qëllime shëruese nuk ka shënua rënie deri në ditët e sotme. Gjendet në bjeshkë dhe livadhe të bjeshkëve të Evropës Jugore, Juglindore dhe Azisë së Vogël. Për shkak eksploatimit të pakontrolluar ky lloj është shumë i rrallë por gjithnjë e më shpesh vjen deri te zhdukja e saj.

...më shumë
Shërbela - (Salvia Officinalis L.)
e premte, 7 qershor 2013

Shërbela - (Salvia Officinalis L.)


Është kulturë që i pëlqen klima e ngrohët, rrjedhë nga Mesdheu ku edhe sot më së shumti mblidhet dhe kultivohet. Përdorej qysh herët nga popujt e lashtë. Grekët e kanë përdor kundër helmimeve nga gjarpërinjtë dhe shërim nga shumë sëmundjeve tjera.  Romakët e vjetër aq shumë e kanë vlerësuar sa atë e kanë quajtur bari shenjtë. Sot në botë sherbela e kultivuar në bregdetin Adriatik konsiderohet si më kualitative.

...më shumë
e enjte, 6 qershor 2013

Trajnimet për muajin Qershor 2013


Trajnimet që do të mbahen në Muajin Qershor për Departamente

...më shumë
Page 138 of 156First   Previous   133  134  135  136  137  [138]  139  140  141  142  Next   Last