en-US
 
  • Site
  • Web
Search
Zgjedhën përfituesit e Odave/Bujtinave për vitin e Parë
e mërkurë, 17 korrik 2013

Zgjedhën përfituesit e Odave/Bujtinave për vitin e Parë


Zgjedhën 3 përfitues për Aktivitetin 3: Restaurimi i gjashtë odave/bujtinave, në Projektin: “Promovimi i shërbimeve të turizmit rural dhe infrastrukturës në Zonën e Shalës” financuar nga BE dhe zbatuar nga IADK në partneritet me Komunën e Mitrovicës dhe Komunën e Vushtrrisë.

...më shumë
Krimbi i mollës (Carpocaps-Cydia pomonella)
e shtunë, 13 korrik 2013

Krimbi i mollës (Carpocaps-Cydia pomonella)


Pas monitorimit  përmes stacionit meteorologjik  të vendosura në  fshatin Vaganice  komuna e Mitrovicës,  si dhe permes feromoneve per monitorimin e krimbit te molles  qe jane  vendosur ne 15 pemishte me molle në komunen e Mitrovices, Vushtrris dhe Skenderait  kemi vrejtur se ka filluar paraqitja e gjenerates se dyte e krimbit te molles.

...më shumë
Mbahet punëtoria e tretë regjionale në Prizren
e enjte, 11 korrik 2013

Mbahet punëtoria e tretë regjionale në Prizren


Pas punëtorive të Pejës dhe Mitrovicës, u mbajt punëtoria e radhës në regjionin e Prizrenit, ku u diskutuan tema të ndryshme me rëndësi për sektorin e bujqësisë në këtë regjion dhe rekomandimet lidhur me punën e BSHBK-së në të ardhmen.
...më shumë
Tenja e domates (Tuta absoluta)
e enjte, 11 korrik 2013

Tenja e domates (Tuta absoluta)


Tenja e domates (Tuta absoluta) është një dëmtues shumë i rrezikshëm për  kulturat Solanace,e sidomos për domaten. Ky dëmtues tashmë është e përhapur edhe në Kosovë, sidomos në  serra dhe duke pas parasyshë dëmtimet e mëdha që i shkaktonë në prodhimtarinë e perimeve fermerët duhet të jenë shumë të vëmendshëm në identifikimin dhe zbulimin  në faza sa më të hershme të paraqitjes së tij, me qëllim të marrjes së masave të ndryshme mbrojtëse nga ky dëmtues i rrezikshëm.

...më shumë
Publikohet numri i 2-të i gazetës mujore të BSHBK-së
e martë, 9 korrik 2013

Publikohet numri i 2-të i gazetës mujore të BSHBK-së


Doli në publikim numri i 2-të i gazetës mujore të BSHBK-së, e cila përfshinë informata në lidhje me aktivitetet dhe angazhimet e BSHBK-së për muajin Qershor dhe po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë.

...më shumë
Page 122 of 145First   Previous   117  118  119  120  121  [122]  123  124  125  126  Next   Last