en-US
 
  • Site
  • Web
Search
e premte, 30 nëntor 2018

NDIKIMI I BRESHËRIT NË HARDHINË E RRUSHIT


Për tu njoftuar më shumë lexoni artikullin
IADK ORGANIZON TRAJNIMIN SHTESË LIDHUR ME MSA-në SIPAS KËRKESËS NGA KOMUNA E SUHAREKËS
e enjte, 29 nëntor 2018

IADK ORGANIZON TRAJNIMIN SHTESË LIDHUR ME MSA-në SIPAS KËRKESËS NGA KOMUNA E SUHAREKËS


IADK në kuadër të projektit “Promovimi i MSA dhe rëndësisë së eksportit të produkteve bujqësore” I cili financohet nga Agjensioni Suedez për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar (Sida), menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) dhe implementohet nga IADK, së bashku me doganën me kerkesë të Drejtorit të bujqësisë nga komuna e Suharekës Z. Xhevxhet Gashi ka organizuar trajnimin shtesë 1 ditorë me fermerët e kësaj komune.
e mërkurë, 21 nëntor 2018

FTESË PËR SESIONET INFORMUESE


IADK është duke zbatuar  projektin "Përfshirja ekonomike e të riatdhesuarve përmes bujqësisë në zonat rurale dhe ngritja e  kapaciteteve përmes trajnimeve profesionale” në komunat: Rahovec, Malishevë, Drenas, Skenderaj, Klinë, përkrahur nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, i mandatuar nga Qeveria e Republikës Federale të Gjermanisë. Për ti informuar palët e interesit rreth projektit, IADK do të filloj sesionet informuese.
VIZITË STUDIMORE ME PRAKTIKANTËT E IADK-SË
e premte, 16 nëntor 2018

VIZITË STUDIMORE ME PRAKTIKANTËT E IADK-SË


Më 15 Nëntor 2018 në kuadër të projektit “Mundësimi i vetëpunësimit të rinisë dhe grupeve të margjinalizuara në viset rurale të Kosovës”  është organizuar vizita studimore  me studentët të cilëve IADK ju ka mundësuar praktikë 3 mujore me me pagesë. Vizita është organizuar me qëllim që studentët ti zgjerojnë njohuritë e tyre në sektorin e Bujqësisë dhe të njoftohen sa më shumë me tregun e punës së Kosovës.


PROMOVOHET PIKA PËRPUNUESE E PEMËVE DHE PERIMEVE NË FSHATIN PLESHINË, KOMUNA FERIZAJ
e mërkurë, 14 nëntor 2018

PROMOVOHET PIKA PËRPUNUESE E PEMËVE DHE PERIMEVE NË FSHATIN PLESHINË, KOMUNA FERIZAJ


Pas përfundimit të 10 sesioneve të trajnimeve në përpunimin e pemëve dhe perimeve, 5 sesioneve të trajnimeve ekonomike dhe pas përfundimit të renovimit te hapësires dhe furnizimi i pikës me pajisje në fshatin Pleshinë komuna Ferizaj me pronare Lumturie Maloku, me datën 14.11.2018 është mbajtur ceremonia e promovimit të pikës përpunuese të pemëve dhe perimeve.


IADK NËNSHKRUAN MARRËVESHJET PËR BASHKËPUNIM (MpB) ME KOMUNAT : DRENAS, SKENDERAJ, MALISHEVË, RAHOVEC DHE KLINË
e mërkurë, 14 nëntor 2018

IADK NËNSHKRUAN MARRËVESHJET PËR BASHKËPUNIM (MpB) ME KOMUNAT : DRENAS, SKENDERAJ, MALISHEVË, RAHOVEC DHE KLINË


Drejtor Ekzekutiv i IADK-së Z. Zenel Bunjaku ka nënshkruar MpB në  me pesë kryetarët e komunave : Z. Ramiz Lladrovci –Drenas, Z.Bekim Jashari - Skenderaj, Z. Smajl Latifi - Rahovec, Z. Ragip Begaj - Malishevë dhe Z. Zenun Elezaj – Klinë për zbatimin e projektit ‘’Përfshirja ekonomike e të riatdhesuarve përmes bujqësisë në zonat rurale dhe ngritja e  kapaciteteve përmes trajnimeve profesionale”.


FILLOI SHPËRNDARJA E MAKINERISË BUJQËSORE PËR PËRFITUES TË PROJEKTIT TË BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE
e mërkurë, 14 nëntor 2018

FILLOI SHPËRNDARJA E MAKINERISË BUJQËSORE PËR PËRFITUES TË PROJEKTIT TË BIMËVE MJEKËSORE DHE AROMATIKE


Më datën 13.11.2018 IADK bëri shpërndarjen e 11 motokultivatorëve për përfitues të projektit "Mbështetja e zinxhirit të vlerave të BMA përmes krijimit të punësimit dhe vazhdimit të eksportit“ nga komuna e Istogut.


IADK ORGANIZON VIZITËN STUDIMORE ME DY GRUPET E TË RINJVE
e premte, 9 nëntor 2018

IADK ORGANIZON VIZITËN STUDIMORE ME DY GRUPET E TË RINJVE


Mё 08 Nёntёr 2018 nё kuadёr tё projektit “Ngritja e kapaciteteve profesionale tё rinjeve nё sektorin e bujqёsisё’’ ёshtё organizur vizita studimore me pjesmarrёset qё kanё vijuar trajnimet nё sektorin e pёrpunimit tё pemёve, me qёllim tё pёrfitimit tё pёrvojave tё reja nё kёtё sektor.
NËNSHKIMI I KONTRATAVE ME 22 PËRFITUES NGA KOMUNA  E VUSHTRRISË
e premte, 9 nëntor 2018

NËNSHKIMI I KONTRATAVE ME 22 PËRFITUES NGA KOMUNA E VUSHTRRISË


IADK nënshkruan kontratë me 22 përfitues që kanë fituar grante në sektorë të ndryshëm të bujqësisë (bletë, serra, mekanizëm bujqësor, dhe laktofriza për ruajtjen e qumështit.
e premte, 9 nëntor 2018

NGJARJET, TRAJNIMET, VIZITAT STUDIMORE PËR MUAJIN NËNTOR 2018


Për ngjarjet, trajnimet dhe vizitat studimore për muajin Nëntor 2018 në Departamentin e Blegtorisë, Hortikulturës dhe Përpunimit ju lutem shfletoni artikujt.


Page 9 of 98First   Previous   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Next   Last