en-US
 
  • Site
  • Web
Search
e premte, 27 prill 2012

Trajnimet e hortikulturës gjatë muajit Maj


Trajnimet e hortikulturës gjatë muajit Maj.
e premte, 27 prill 2012

Trajnimet e hortikulturës gjatë muajit Prill


Trajnimet e hortikulturës gjatë muajit Prill 2012
88 fermerë përkrahen me pako higjienike dhe bidona për qumësht
e martë, 24 prill 2012

88 fermerë përkrahen me pako higjienike dhe bidona për qumësht


Me qëllim të përmirësimit te kualitetit të qumështit dhe vetëdijesimin e fermerëve ne përdorimin e praktikave te mira në fermë, IADK ka përkrahur 88 fermerë te regjionit te Mitrovicës dhe komunave te Podujevës dhe Drenasit me pako higjienike për pastrimin e pajisjeve mjelëse dhe me bidona për transportimin e qumështit.

Pajisje dhe trajnime për shoqatën e grave “Begatia” në Runik të Skënderajt
e hënë, 23 prill 2012

Pajisje dhe trajnime për shoqatën e grave “Begatia” në Runik të Skënderajt


Me qëllim të ngritjes dhe fuqizimit të shoqatës së grave “ Begatia “ në fshatin Runik, IADK ka bërë blerjen dhe  shpërndarjen inventarit të domosdoshëm për funksionimin e zyrës së shoqatës dhe u ka ofruar trajnime për menaxhim.
Vizitë e grave rurale nga Klina e Epërme në Gjakovë
e hënë, 23 prill 2012

Vizitë e grave rurale nga Klina e Epërme në Gjakovë


Me 19 Prill 2012,  grupi i grave të Klinës që kanë vijuar trajnimet për përpunimin e frutave i përbërë nga 16 gra, me mbështetjen e IADK-së, realizuan një vizitë në fshatin Baba i Bokajt në Gjakovë.
e hënë, 23 prill 2012

Trajnimet për biznes gjatë muajve Prill dhe Maj


Trajnimet për biznes gjatë muajve Prill dhe Maj.
e premte, 20 prill 2012

Trajnimet e blegtorisë gjatë muajit Prill


Trajnimet e blegtorisë gjatë muajit Prill 2012.
Nënshkruhen kontratat me 10 përfitues të brokolit
e mërkurë, 11 prill 2012

Nënshkruhen kontratat me 10 përfitues të brokolit


10 fermerë përfitues nënshkruan kontratat për përfitimin e farave dhe inputeve për kultivimin e brokolit dhe lulelakrës. Kultivimi i tyre do të bëhet në fushë të hapur dhe fermerët do të përfitojnë farat dhe inputet përcjellëse për sipërfaqe totale prej 2 hektarësh, përkatësisht 20 ari secili fermer. 
e premte, 6 prill 2012

KËRKOHEN DY PRAKTIKANTË NË IADK


KËRKOHEN DY PRAKTIKANTË NË IADK

  • Një student/e në sektorin e Blegtorisë
  • Një student/e në sektorin e përpunimit të ushqimit.
Nëshkruhet Memorandum Bashkëpunimi në mes të IADK dhe MBPZHR për krijimin e unionit nacional të fermerëve
e premte, 6 prill 2012

Nëshkruhet Memorandum Bashkëpunimi në mes të IADK dhe MBPZHR për krijimin e unionit nacional të fermerëve


Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë në Kosovë dhe Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë, Zhvillimit Rural  nënshkruan një Memorandum Bashkëpunimi për krijimin e një unioni të përbashkët të shoqatave aktive që veprojnë në fushën e bujqësisë në Kosovë.
Page 88 of 96First   Previous   83  84  85  86  87  [88]  89  90  91  92  Next   Last