en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Lajme' Category

IADK URON FESTAT E FUNDVITIT
e premte, 29 dhjetor 2017

IADK URON FESTAT E FUNDVITIT


Urime Festat e fundvitit
CEREMONIA E CERTIFIKIMIT TË 60 KANDIDATËVE
e mërkurë, 27 dhjetor 2017

CEREMONIA E CERTIFIKIMIT TË 60 KANDIDATËVE


Në kuadër të projektit “Mundësimi i vetëpunësimit të rinisë dhe grupeve të margjinalizuara në viset rurale të Kosovës” i financuar nga Donatori Brot fűr die Welt (BfdW)  nga Gjermania më datë 27/12/2017 është mbajtur ceremonia e certifikimit të 14 kandidateve nga trajnimet profesionale ne blegtori , dhe certifikimi  46 grave ne modulin e ëmbëlsirave .
SHPËRNDARJA E MEKANIZMIT PËR BUJQËSI TE PËRFITUESIT
e martë, 26 dhjetor 2017

SHPËRNDARJA E MEKANIZMIT PËR BUJQËSI TE PËRFITUESIT


Në kuadër të projektit  romovimi i sektorit të bujqësisë si nxitës i rritjes ekonomike dhe punësimit “ në Komunën e Lipjanit dhe Shtimes  është bërë shpërndarja e makinave bujqësore për dy përfituesit shtesë.
PËRKUJDESJA E PEMISHTEVE TË REJA DHE KRASITJA E MJEDRËS
e premte, 22 dhjetor 2017

PËRKUJDESJA E PEMISHTEVE TË REJA DHE KRASITJA E MJEDRËS


Përkujdesja e pemishtes së mjedrës në vitin e parë pas mbjelljes nënkupton: punimi i rregullt i tokës, kontrolli i barojave, plehërimi, pomoteknika, ujitja 3-4 herë, mbrojtja ndaj shkaktarëve të sëmundjes dhe dëmtuesve. Sa i përket pomoteknikës në vitin e parë pas mbjelljes pjesa e fidanit që ka mbetur 20 cm mbi sipërfaqe të tokës duhet të mënjanohet në momentin kur lastarët e rinj janë formuar dhe kanë arritur lartësinë 25 cm.

SHPËRNDAHEN CERTIFIKATAT E ANALIZAVE TË MJALTËS PËR 10 BLETARË
e hënë, 18 dhjetor 2017

SHPËRNDAHEN CERTIFIKATAT E ANALIZAVE TË MJALTËS PËR 10 BLETARË


Në kuadër të aktivitetit për analiza të mjaltit dhe kultivueseve të bletëve nëpër regjione të ndryshme  të Kosovës, janë dorëzuar analizat kimike për fermerët që kultivojnë mjaltë. 
PËRFUNDOJNË TRAJNIMET PROFESIONALE ME GRUPIN E PARË
e hënë, 18 dhjetor 2017

PËRFUNDOJNË TRAJNIMET PROFESIONALE ME GRUPIN E PARË


IADK si organizata e vetme në Kosovë për mbajtjen e trajnimeve profesionale në sektorin e blegtorisë, përmes projektit “Mundësimi i vetëpunësimit të rinisë dhe grupeve të margjinalizuara në viset rurale të Kosovës” , ka përfunduar trajnimet me grupin e parë të kandidatëve nga komuna e Vushtrrisë.
IADK SHPËRNDAN FIDANËT E ARRËS DHE MJEDRËS PËR FERMERËT E KOMUNËS SË LIPJANIT DHE VUSHTRRISË
e mërkurë, 13 dhjetor 2017

IADK SHPËRNDAN FIDANËT E ARRËS DHE MJEDRËS PËR FERMERËT E KOMUNËS SË LIPJANIT DHE VUSHTRRISË


Në kuadër të zbatimit të projektit  “Promovimi i sektorit të bujqësisë si nxitës i rritjes ekonomike dhe punësimit” në komunat: Lipjan, dhe Vushtrri, përkrahur nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, i mandatuar nga Qeveria e Republikës Federale të Gjermanisë, gjatë periudhës Shtator-Nëntor 2017 janë përkrahur 7 fermer në ngritjen e pemishteve me arra me sipërfaqe nga 0.5-1/ha si dhe 9 fermer me pemishte me mjedër me sipërfaqe prej 0.2/ha.

CEREMONIA E CERTIFIKIMIT TË 93 PËRFITUESVE TË PROJEKTIT GIZ
e martë, 12 dhjetor 2017

CEREMONIA E CERTIFIKIMIT TË 93 PËRFITUESVE TË PROJEKTIT GIZ


Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë  së Kosovës (IADK) në kuadër të zbatimit të  projektit "Promovimi i sektorit të bujqësisë si nxitës i rritjes ekonomike dhe punësimit “ në komunat Lipjan, Shtime dhe Vushtrri, përkrahur nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i mandatuar nga Qeveria e Republikës Federale te Gjermanisë,  ka organizuar ceremoninë e certifikimit të 93 përfituesve të projektit të cilët kanë marrë të mira nga grantet e përkrahura nga IADK.
TRAJNIMET PËR MODULIN E ËMBËLSIRAVE - VUSHTRRI
e martë, 12 dhjetor 2017

TRAJNIMET PËR MODULIN E ËMBËLSIRAVE - VUSHTRRI


Në kuadër të projektit" “Mundësimi i vetëpunësimit të rinisë dhe grupeve të margjinalizuara në viset rurale të Kosovës”, i financuar nga donatori Gjerman Brot fur die Welt dhe implementuar nga organizata IADK janë të parapara edhe trajnime në modulin e ëmbëlsirave ku ështëkrijuar grupi i tretë me gratë e komunës së Vushtrrisë. 
Page 1 of 66First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last