en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Lajme' Category

Përmirësimi i kualitetit të qumështit
e martë, 25 qershor 2013

Përmirësimi i kualitetit të qumështit


Industria e qumështit në Kosovë viteve te fundit ka pasur një zhvillim te madhe, ku fermerët janë organizuar dhe janë orientuar nga tregu.  Investimet e deritashme ne sektorin e qumështit kane treguar rezultate te dukshme ne zhvillimin e fermerit nga niveli i ekonomisë familjare ne fermerë te orientuar nga tregu – ne industrinë përpunues te qumështit.

Ndikimi i kualitetit te qumështit ne profitabilitetin e fermës
e martë, 25 qershor 2013

Ndikimi i kualitetit te qumështit ne profitabilitetin e fermës


Ekzistojnë  shumë faktorë që kanë ndikim te drejt për drejt në profitabilitetin e fermave qumështore, siç janë: jo balancimi i racioneve dhe mungesa e sasisë së ushqimit, efikasiteti i riprodhimit, përdorimi i farave jo cilësore për mbarsim, jo menaxhimi i mirë i fermës,  higjiena në stallë, madhësia e kopesë, kualiteti i qumështit etj.

Rregulla të rëndësishme gjatë përpunimit
e premte, 21 qershor 2013

Rregulla të rëndësishme gjatë përpunimit


Të mësojmë  në lidhje me disa aspekte të cilësisë dhe sigurisë të kujdesemi kur ne përdorim këto teknika për ruajtjen e frutave.

Pektina
e premte, 21 qershor 2013

Pektina


Pektina eshte agjent natyral që gjendet ne frutat e pjekura dhe  përdoret ne xhema te ndryshëm dhe  produkte të ngjashme për të ndihmuar ne fitimin e masës se dendur te produktit. Gjindet tek mollët, ftoni, kumbulla, portokalli dhe fruta të tjera agrume, përmbajnë sasi të mëdha të pektinës, ndërsa frutat e  butë si qershia, rrushi dhe luleshtrydhet përmbajnë sasi të vogla të pektinës

Komunikatë për Tryezën e Rrumbullakët për Energji Alternative
e enjte, 20 qershor 2013

Komunikatë për Tryezën e Rrumbullakët për Energji Alternative


Sot me datë 20.06.2013 në ambientet e Hotel Victory në Prishtinë është mbajtur tryeza e rrumbullakët me temë “Shfrytëzimi i energjisë alternative në zonat rurale” organizuar nga Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë të Kosovës  - IADK dhe me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të institucioneve të ndryshme si Ministria e Bujqësisë, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor dhe Ministria e Zhvillimit Ekonomik, si dhe prej disa ambasadave të vendeve të BE-së në Kosovë.

Mbahet punëtoria e Mitrovicës
e enjte, 20 qershor 2013

Mbahet punëtoria e Mitrovicës


Pas punëtorisë se Pejës, u mbajt edhe punëtoria e radhës ajo e regjionit të Mitrovicës, që solli në vete një mori çështjesh për diskutim me tema të ndryshme për sektorin e bujqësisë dhe rendësin e pjesëmarrjes së fermerëve në vendimmarrje.

NJOFTIM: Tryeza e rrumbullakët për energji alternative
e mërkurë, 19 qershor 2013

NJOFTIM: Tryeza e rrumbullakët për energji alternative


IADK organizon Tryezën e rrumbullakët lidhur me: "Shfrytëzimin e energjisë alternative në zonat rurale" që do të organizohet:

Më: e enjte 20 qershor, 2013

Vend ndodhja: Hotel "Viktory", Prishtine

Ora: 10:00-14:00h

LAJM: Promovimi i energjisë alternative në sektorin e Bujqësisë
e mërkurë, 19 qershor 2013

LAJM: Promovimi i energjisë alternative në sektorin e Bujqësisë


Sot do të bëhet promovim i “Instalimi i sistemit të ngrohjes se ujit me energji diellore për pasterizimin e qumështit në qumështoren Aldi në Mitrovicë” me datën 19.06.2013, nga ora 10:00 për të vazhduar pastaj me  “Instalimin e tharëseve të frutave me energji diellore” në fshatin Runik komuna e Skenderajt me datën 21.06.2013, nga ora 10:00 dhe “Instalimin e pompave të ujit me energji diellore për ujitje” në fshatin Sibovc komuna e Podujevës, më datën 24.06.2013, nga ora 10:00.
Nënshkruhet Memorandumi në mes të OE të Kosovës dhe IADK
e premte, 14 qershor 2013

Nënshkruhet Memorandumi në mes të OE të Kosovës dhe IADK


U Nënshkrua Memorandumi në mes të Odes Ekonomike te Kosovës dhe IADKU publikua gazeta mujore e Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)
e enjte, 13 qershor 2013

U publikua gazeta mujore e Bashkimit të Shoqatave Bujqësore të Kosovës (BSHBK)


Tanimë edhe BSHBK-ja u bë me gazetë mujore, e cila do te publikohet një herë në muaj dhe do të ofrojë informata të rëndësishme për fermerët rreth aktiviteteve dhe angazhimeve të BSHBK-se e po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë përfshirë thirrje dhe aplikime në grante të ndryshme në sektorin e bujqësisë.
Page 81 of 89First   Previous   76  77  78  79  80  [81]  82  83  84  85  Next   Last