en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Entries for the 'Lajme' Category

Tenja e domates (Tuta absoluta)
e enjte, 11 korrik 2013

Tenja e domates (Tuta absoluta)


Tenja e domates (Tuta absoluta) është një dëmtues shumë i rrezikshëm për  kulturat Solanace,e sidomos për domaten. Ky dëmtues tashmë është e përhapur edhe në Kosovë, sidomos në  serra dhe duke pas parasyshë dëmtimet e mëdha që i shkaktonë në prodhimtarinë e perimeve fermerët duhet të jenë shumë të vëmendshëm në identifikimin dhe zbulimin  në faza sa më të hershme të paraqitjes së tij, me qëllim të marrjes së masave të ndryshme mbrojtëse nga ky dëmtues i rrezikshëm.

Publikohet numri i 2-të i gazetës mujore të BSHBK-së
e martë, 9 korrik 2013

Publikohet numri i 2-të i gazetës mujore të BSHBK-së


Doli në publikim numri i 2-të i gazetës mujore të BSHBK-së, e cila përfshinë informata në lidhje me aktivitetet dhe angazhimet e BSHBK-së për muajin Qershor dhe po ashtu edhe njoftime të ndryshme nga Ministria e Bujqësisë.

Trajnimet për muajin Korrik 2013
e hënë, 8 korrik 2013

Trajnimet për muajin Korrik 2013


Trajnimet e planifikuara për Muajin Korrik 2013

Shpërndarja e makinave për qethjen e deleve
e premte, 5 korrik 2013

Shpërndarja e makinave për qethjen e deleve


Në kuadër të këtij projekti IADK gjatë muajit Qershor ka bërë shpërndarjen e makinave  për qethjen e deleve. Përfitues të këtyre makinave qethëse janë fermerët e Regjionit të Mitrovicës, që shtrihen në Zonën e Shalës nga fshatrat  Bajgore, Bare dhe Sllakovc.
Ekspertja holandeze e përpunimit të ushqimit Carolina Verhoeven me misionin e dytë  në Kosovë
e hënë, 1 korrik 2013

Ekspertja holandeze e përpunimit të ushqimit Carolina Verhoeven me misionin e dytë në Kosovë


Gjatë  periudhës  01 deri me 15 Qershor  ekspertja e përpunimit të  ushqimit Carolina Verhoeven qëndroi me mision pune në  Kosovë.

Vizitë studimore ne Francë
e hënë, 1 korrik 2013

Vizitë studimore ne Francë


Me date 02.06.2013 -07.06.2013 është organizuar vizita studimore ne France, vizite e organizuar nga organizata AFDI nga Franca  dhe e financuar nga IADK.\
Të ushqyerit e lopëve
e enjte, 27 qershor 2013

Të ushqyerit e lopëve


Të ushqyerit e kafshëve ka ndikim të madh në profitabilitetin e fermave për prodhimin e qumështit. Për të pasur një prodhimtari optimale të qumështit, racionet duhet të jenë mirë  të balancuara. Me sigurimin e sasisë dhe cilësisë se ushqimit lopët qumështore mund të prodhojnë qumësht në bazë  të kapacitetit gjenetik që   kanë, dhe të mbajnë mirë  shëndetin e tyre. Racioni duhet të plotësojë kërkesat në energji dhe proteina, për mirëmbajtje, prodhim të qumështit, rritje dhe riprodhim.
 

Certifikimi i pjesëmarrësve në trajnime për Aftësitë Komunikuese
e mërkurë, 26 qershor 2013

Certifikimi i pjesëmarrësve në trajnime për Aftësitë Komunikuese


U certifikuan 24 pjesëmarrës në trajnimet e organizuara nga IADK-ja për përfaqësuesit e shoqatave fermere të përfaqësuara në BSHBK. 


Rëndësia e standardizimit të produkteve
e martë, 25 qershor 2013

Rëndësia e standardizimit të produkteve


“Një recetë e standardizuar është ajo recete e provuar , adaptuar, dhe riprovuar  disa herë për përdorim ne përpunim te ushqimit, dhe është gjetur se prodhon rezultate te mira dhe çdo here kur janë përdorur procedurat e sakta  me të njëjtat  të pajisje dhe të njëjtën sasi dhe cilësit e përbërëseve”.

Lëng i trashë (Sirup) Shtogu
e martë, 25 qershor 2013

Lëng i trashë (Sirup) Shtogu


Shtogu  është një bimë me efekte të forta terapeutike të cilat mund të përdoren për të trajtuar dhe për të parandaluar një numër të madh të sëmundjeveTek ne nga lulet e shtogut pergaditet lengu i shtogut.

Page 80 of 89First   Previous   75  76  77  78  79  [80]  81  82  83  84  Next   Last