en-US
 
  • Site
  • Web
Search

TRAJNIMET ME GRUPIN E GRAVE NË PËRPUNIM TË PERIMEVE

Kanë filluar trajnimet për përpunimin e perimeve me grupin e grave të fshtatit Mirash, komuna e Ferizajit. Ky trajnim është në kuadër të projektit “Mundësimi i vetëpunësimit të rinisë dhe grupeve të margjinalizuara në viset rurale të Kosovës” finacuar nga BROT, impementuar nga Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosoves (IADK).

Gjatë këtij sesioni të trajnimve gratë pjesë e projektit do të kryejnë  ku do të mësojnë për përpunimin të perimeve. Pas përfundimit të trajnimeve teorike dhe praktike do të përzgjedhet njera nga këto gra si përfituese e projektit e cila do të merret me përpunimin e perimeve. Përfituesja do të fitojë paisjet dhe veglat e nevojshme për punë.