en-US
 
  • Site
  • Web
Search

MBAJTJA E TRAJNIMIT NGA MODULI PËRGATITJA E USHQIMEVE TË KONCENTRUARA DHE RUAJTJA E TYRE

Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë  së Kosovës (IADK) është duke zbatuar  projektin “Mundësimi i vetëpunësimit të rinisë dhe grupeve të margjinalizuara në viset rurale të Kosovës” i financuar nga Donatori Brot fűr die Welt (BfdW)  nga Gjermania ,dhe bashkë financuar nga Komuna e Vushtrrisë.

Në kuadër të projektit  në Komunën e Vushtrrisë  janë mbajtur trajnimet profesionale në blegtori nga moduli “Përgatitja e ushqimeve te koncentruara dhe ruajtja e tyre” ku është bërë edhe mësimi  praktik në model fermën në fshatin Dolak .Fermerët janë ndarë të kënaqur me njohuritë që i kanë marrë nga ky trajnim dhe se do të ju ndihmoj në fermat e tyre.