en-US
 
  • Site
  • Web
Search

Brumi bazë i bukës së shtëpisë

Brumi bazë i bukës së shtëpisë

Përbërësit  :

·         1 kg miell te bardhe

·         500 ml ujë

·         7 g majë

·         15 g kripë

Përzihet maja me pakë ujë të vaket dhe me gjysmë luge miell. Kur të vij, zënët brumi nga mielli , uji , kripa . Gatuhet brumi duke e ngjeshur  gjersa të fitohet një brumë i butë , elastik, i lëmuar dhe lihet të qëndrojë në temperaturë të ngrohtë 1-1 ½ orë .

Pasi të dyfishohet masa e brumit ,  i jepet forma dhe vendoset në pecet dhe lihet deri sa të vij brumi 25-30 minuta.

Ndërkohë përgatitet  dërrasa me pak miell ne te cilën vendoset brumi nga peceta (ne mënyre qe me lehte te lyhet dhe vendoset ne tepsi te nxehur), tepsia duhet me qene e nxehte , temperatura e pjekjes 250 ºC, 15 minuta .