en-US
 
  • Site
  • Web
Search

IADK ORGANIZON TRAJNIMIN SHTESË TË MSA-SË PËR BUJQËSI  NË KOMUNËN E PODUJEVËS

IADK organizon trajnim shtesë 1 ditorë në bujqësi me fermerët e komunës së Podujevës së bashku me drejtorinë e bujqësisë së kësaj komune për MSA në bujqësi. Ky aktivitet është në kuadër të projektit “Promovimi i MSA dhe rëndësisë së eksportit të produkteve bujqësore” i cili financohet nga Agjensioni Suedez për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar (Sida), menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF)

Në trajnim kanë marrë pjesë 25 pjesëmarrës, zyrtarë të komunës, dhe fermerë nga sektorë të ndryshëm të bujqësisë, ku fermerët u njoftuan për benefitet e MSA-së pastaj tarifat doganore të produkteve bujqësore, statistikat e eksportit të produkteve bujqësore, mundësitë e eksportimit etj.

Po ashtu fermerët kanë shprehur brengat lidhur me problemet të cilat ballafaqohen në punen e tyre si dhe kanë kërkuar nga IADK-ja qe nëse ekziston mundësia të kërkojë tregje të reja në vendet e BE-së për fermerët e kësaj ane.